Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 15 de maig del 2017

Restauren la façana de la Casa Camar

La façana de la casa Camar restaurada. Imatge del passat cap de setmana.

Una nit del passat mes d'octubre de l'any 2016, es va produir un accident de trànsit que va acabar amb un cotxe encastat contra la bonica façana de la Casa Camar o Cases de Sant Joan de Palamós.

Finalment, els importants danys causats a la façana d'aquesta casa inventariada (vegeu fitxa), han sigut reparats. Actualment es pot veure la façana plenament restaurada, seguint l'estil original.

Foto de la nit de l'accident que va causar els danys a la façana de la Casa Camar. Foto realitzada per C. Camós. Vegeu notícia.

Les cases de Sant Joan de Palamós són dues cases bessones entre les que s'interposa una casa més moderna al veïnat de Sant Joan de Palamós. Les cases daten de principis de segle XX. Són un exemple del procés d'ornamentació que ha estat sobreposat a l'estatge amb l'afany de mimetitzar l'estil arquitectònic del moment, el modernisme, però amb una caire absolutament popular.
L'estructura és la típica de les cases d'obrers de principis de segle amb habitacions a banda i banda. Posteriorment s'hi ha afegit un pis. La decoració de la façana consisteix en una franja de trencadís que ressegueix els marcs de la porta i les finestres i el perímetre de la façana i al centre, a la part alta, el dibuix d'una petxina. La rajola vidriada és multicolor i s'aplicà sobre el ciment. La resta del mur està emblanquinat.

Imatge de tot el conjunt. Font: wikipedia.