Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 3 de juliol del 2017

La pedregada del passat divendres causa greus danys als cultius de Vall-llobrega

Una vinya completament arrassada per la forta pedregada que va caure del passat divendres 30 de juny a Vall-llobrega.

Us poso un recull d'imatges dels greus danys que van patir els conreus de la població veïna de Vall-llobrega, a causa de la pedregada excepcional que hi va caure el passat divendres 30 de juny a la tarda.
Podem veure com les vinyes, els arbres fruiters i els horts van quedar greument afectats. En el cas de les vinyes, conreu per excel·lència d'aquesta població, es pot comprobar com les més afectades hauran perdut el 100 % de la collita, ja que els penjolls de raïm han quedat fets malbé per complet, sobretot tenim en compte que els grans de raïm ja eren força crescuts. A més, molts pàmpols han sigut literalment arrencats i es pot comprobar com moltes tòries han quedat despullades, sobretot les de més amunt del cep.
No obstant això, els capricis de la pedregada han fet que per sort no totes les vinyes hagin sigut afectades amb la mateixa intensitat. En aquest sentit, es pot comprobar com en 100 metres de distància una vinya pot haver quedat destrossada i una altre no. Això es pot veure a la zona dels Quatre Camins, ja que al voltant d'aquest indret les vinyes han rebut de valent, però 100 metres cap a l'oest més o menys, en direcció al terme municipal de Palamós (cap a La Pietat i la Vall de Bell-lloc), les vinyes han quedat menys afectades i a uns 300 metres aquestes han quedat intactes.

Acumulació de pedra a la vora d'un camp de Vall-llobrega, el passat dissabte 1 de juliol al matí. Foto realitzada per Àlex Castell.

Afectacions de la pedregada en els arbrers fruiters i l'horta

Peres de Sant Joan caigudes a terra per la pedregada.

Detall de les ferides causades per la pedra a les peres.

Estora de fulles sota un ametller i atmetlles verdes per terra.

Un presseguer amb els prèssecs pel terra.

Tomateres que han perdut les fulles.

Afectacions de la pedregada a les vinyes