Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 24 d’octubre del 2017

Tardor al Parc Solackni (Poznan, Polònia)


Tot i que la fred no ha sigut gaire rigurosa, la tardor ha anat vestint amb els seus colors característics els fantàstics parcs que podem trobar a la majoria de ciutats de Centreuropa. El recull d'instantànies que podeu veure són un fidel reflex d'aquesta situació.

La setmana passada vaig poder gaudir d'un altre dels bonics parcs que podem trobar a Polònia. En aquesta ocasió es tracta del Parc Solackni (Poznan), un petit pulmó verd d'unes 15 hectàrees situat en un barri residencial, a la vall del Bogdanka.
Construït entre els anys 1908-1911, és un parc que manté l'estil dels parcs anglesos des de fa més de 100 anys. Hi ha plantats al voltant de 3000 arbres i 12000 arbustos de molt variades espècies que omplen amb autèntiques catifes de fulles tot el sòl, sobretot si uns dies abans ha fet força vent.
Les aigües del Bogdanka formen diversos estanyols i un estany, compta amb una sèrie de ponts, la majoria de fusta, i una petita cascada. Els camins estan vorejats per bancs i fanals d'estil de principis del segle XX. És un lloc ideal per passejar i reposar.