Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 25 de maig del 2018

Dilluns 21 de maig: doble escala de creuers, amb núvols prims i lleu descens del mercuri

Els creuers Seabourn Encore, amarrat al moll Fèlix Ribera, i l'Star Pride, amarrat al moll de Ponent, el passat dilluns 21 de maig.
La doble escala de creuers (vegeu notícia) va estar acompanyada per la presència d'una capa de núvols mitgencs, a estones força gruixuts, que esmorteïren l'acció solar i evitaren que les platges no tinguessin gaire ocupació, tot i ser un dia festiu a Barcelona i a una part de la seva àrea metropolitana. 
De fet, els núvols també es van encarregar de fer baixar lleugerament la temperatura màxima respecte la jornada anterior. La temperatura mínima, per la seva banda, també va descendir un xic.

Els núvols mitgencs deixaven resol al racó de la platja Gran de Palamós, el passat dilluns 21 de maig al migdia, dins un panorama meteorològic marcat per la monotonia.

Més dades meteorològiques del passat dilluns 21 de maig del 2018 a Palamós., temperatura màxima 20,9 ºC, mínima 13,1 ºC. Estat del cel: al llarg del matí i al migdia s'apreciaren de 5/8 a 6/8 Ac i As, resol., a la tarda van aparèixer 1/8 o 2/8 Cu, juntament amb 5/8 o 6/8 Ci, Ac i As., al vespre es van veure algunes encluses de tempesta cap a l'oest i nord-oest, 6/8 Ci, Ac i As.
Vent: fins les 10:00h hi va haver vent en calma o vent del N, NNO i NO, a 2-5 km/h de mitjana., a partir de llavors vent de component N, NNO i NNE, a 5-10 km/h de mitjana., a partir de les 12:30h bufà vent del NE i E, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 14:00h va bufar vent del NE i E, a 5-10 km/h de mitjana., a partir de les 18:00h vent del NE, NNE i E, a 5 km/h de mitjana., a partir de les 21:00h vam tenir vent en calma., a partir de les 22:00h bufà vent del SO, S i SSO, a 2-5 km/h de mitjana.
Ratxa màxima de vent 24 km/h NE.
Estat de la mar amb mar plana o arrissada a primeres i darreres hores del dia, marejol la resta de jorn.
Pressió atmosfèrica màxima 1012hPa, mínima 1010hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 60%. (Dades de meteoclimatic.com)

Núvols mitgencs tapant el cel a la platja Gran  de Palamós, el passat dilluns 21 de maig al migdia.

La novetat de la jornada va arribar durant la posta de sol. Cap a l'horitzó de ponent, es van poder observar algunes encluses de tempesta. Font: http://palamos.cam 

En relació a les temperatures màximes que van tenir lloc el passat dilluns 21 de maig al Baix Empordà, es veu com aquestes van experimentar un petit descens, respecte el diumenge.
Per exemple, a Torroella de Montgrí la temperatura màxima va baixar 2,7 ºC respecte el dia abans, a Castell d'Aro baixà 1,7 ºC i a La Tallada d'Empordà descendí 1,1 ºC.
A Palamós va descendir 1,8 ºC.
En aquest sentit, els 23,8 ºC de Les Olives van ser la màxima més alta del dia, en canvi, els 20,9 ºC de Palamós van ser la màxima més baixa.

Així mateix, la temperatura mínima va baixar a tot arreu de forma poc important, respecte el dia anterior.
A Castell d'Aro la mínima va descendir 1,1 ºC respecte el dia anterior, a Monells baixà 0,9 ºC i a La Bisbal d'Empordà descendí 0,3 ºC.
A Palamós la mínima va ser 1,5 ºC més baixa.
Els 7,9 ºC que hi van haver a Monells van ser la mínima més freda de la jornada, per contra, els 13,9 ºC de Sant Feliu de Guíxols es quedaren com a mínima més elevada. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat dilluns 21 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 22,6 ºC (10,0 ºC)., Castell d'Aro 22,6 ºC (11,0 ºC)., Monells 22,5 ºC (7,9 ºC).,  Torroella de Montgrí 21,6 ºC (11,2 ºC)., La Bisbal d'Empordà 21,3 ºC (9,5 ºC).

Més fotos de la doble escala de creuers del passat dilluns