Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 18 d’agost del 2009

Boira d'advecció


En segon pla, bancs de boira a la zona de Platja d'Aro, els quals no ens deixen veure el massís de l'Ardenya.

Aquest passat dissabte, es van formar nombrosos bancs de boira damunt el mar, els quals entraven a la costa del Baix Empordà i la Selva.
Des de Palamós eren fàcilment observables, arribant a impedir la visió del Massís de l'Ardenya.
Les boires més freqüents a Palamós, com les d'aquest dissabte, són del tipus "boira d'advecció".

Una boira d'advecció es forma quant una massa d'aire càlid es mou per sobre d'una superfície més freda, com és l'aigua del mar, aquest fet provoca que l'aire càlid es vagi refredant i el vapor d'aigua que conté es condensi en arribar al punt de rosada.
Aquests tipus de situacions, molts cops venen propiciades per situacions de pantà baromètric, les quals faciliten la irrupció de masses d'aire càlid africà, juntament amb vents poc destacables i d'orígen marítim, tal i com estem tenint aquest dies.
Curiosament, les boires d'aquesta classe només afecten els primers metres de la línia costanera, degut a què la zona interior no reuneix les condicions necessàries, pel manteniment del fenòmen., la diferència de temperatures que la boira pot provocar entre la línia de la costa i l'interior pot ser notable.

Com totes les boires la boira d'advecció no és res més que un núvol tipus estrat, el qual té la base arran de terra.



Al fons de la imatge el massís de l'Ardenya sobresortint d'entre de la boira.

A part de la boira marítima, aquests dies Palamós ha rebut novament la visita del vaixell escola Palinuro, pertanyent a l'Armada Italiana, el qual s'ha pogut visitar i ha estat un bon atractiu turístic per milers de persones:



Al següent enllaç del Diari de Girona : http://comunitat.diaridegirona.cat/galeria-multimedia/Actualitat/Palinuro-marina-italiana-arriba-Palamos/6931/1.html trobareu un reportatge fotogràfic d'aquest vaixell.

Dades actuals:

28 ºC
74 % hr
1015 hPa
màxima de 31.5 ºC
mínima de 22 ºC
cel amb cirrus 4/8 i calitja
vent fluix de garbí