Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 30 d’agost del 2009

L'Havanera i el temps


Foto extreta del Diari El Punt:http://www.elpunt.cat/noticia/article/5-cultura/19-cultura/71482-havanera-catalana-a-palamos.html


Les havaneres que podem escoltar durant les cantades que es realitzen en nombroses poblacions catalanes al llarg de l'estiu, moltes vegades tenen referències als fenòmens meteorològics que poden succeir al nostre voltant, com per exemple els temporals de mar o els vents.

Al vídeo següent escoltareu una havanera, escrita per Nicolau Guanyavents i titulada "Quant jo en tenia quatre anys", on ho podreu comprobar.
Aquesta havanera l'he acompanyat amb imatges de La Fosca, on podrem veure els canvis de temps que pot experimentar al llarg de l'any.



I si voleu escoltar un concert d'havaneres amb tot el seu esplendor, sense aglomeracions, amb tranquil.litat i sense gent amb ganes de fer "l'indio", podeu anar a l'Arbreda de Palamós (batejada com "El Palau de l'havanera", pels mateixos cantants) on cada 14 d'agost des de fa 28 anys, es realitza la Mostra de l'Havanera Catalana.

Si algú hi vol anar l'any que vé, recordar que aquest concert té entrades limitades.

En el següent vídeo podreu escoltar la cançó "Busca'm a l'Empordà" cantada pel grup Port-bo a l'Arbreda de Palamós, 14 d'agost del 2009.



Dades actuals:

26.9 ºC
41 % hr
1017 hPa
mínima de 19.5 ºC
cel ras
vent fluix de gregal
marejol

Per les properes hores es preveu que el vent de component nord ens continui acompanyant, amb menor intensitat. A partir de demà el vent de component nord serà substituït per vents de xaloc i migjorn, d'uns 10 nusos.
La nuvolositat de tipus baix augmentarà arran de costa i les temperatures màximes quedaran més baixes.