Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 7 d’agost del 2009

Previsió pels propers dies



El temps previst per aquest cap de setmana vindrà caracteritzat per l'acostament d'un petit solc d'aire fred en alçada d'uns -12 ºC a uns 500 hPa, el qual facilitarà el creixement de nuvolades a molts punts de l'interior del Principat i del Pirineu.

Pel que fa a Palamós, cal dir que les probabilitats de pluja són més aviat escasses, com avui, ens podria arribar algun ruixat poc important, fruit de les tempestes que es puguin generar a l'interior de la provincia.

Dissabte es preveu un dia amb nuvolositat abundant, sobretot la segona part del dia., a la tarda podria arribar a caure algun petit ruixat.
Els vents aniran variant al llarg del dia, al matí bufarà tramuntana a uns 28 nusos, a partir del migdia i fins la tarda els vents seran de sudest a uns 24 nusos i a la nit tindrem una nova entrada de la tramuntana a uns 22 nusos.
Les temperatures baixaran un parell de graus, això si, no es notarà gaire degut a la sensació de xafogor que es mantindrà.

Diumenge serà un dia molt semblant a dissabte, ens llevarem amb tramuntana a uns 22 nusos, per canviar altre vegada a xaloc a partir del migdia.
La nuvolositat continuarà acompanyant-nos al llarg de tota la jornada.
Les temperatures es mantindran estables o lleugerament més baixes., pel que fa a la pluja, aquesta podria tornar a fer acte de presència a l'interior de la província i altre vegada, la zona menys afectada seria la costa.

Observeu el petit embossament d'aire fred d'uns -12 ºC, responsable d'aquesta inestabilitat, segons el model WRF:



Recordar com sempre que aquesta previsió és a títol orientatiu, caldrà estar atents a les previsions dels mitjans oficials i més en aquests tipus de situacions, on les petites bosses d'aire fred en alçada, poden tenir moviments erràtics i provocar canvis sobtats en les previsions.

Dades actuals:

24.4 ºC
79 % hr
1014 hPa
màxima de 29.9 ºC
pluja: 2 dècimes
cel cobert per encluses
vent en calma