Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 31 d’octubre del 2009

Previsió pel cap de setmana


Mapa isobàric i de fronts, de l'USAF, previst per dilluns a les 00:00 h.


Aquest cap de setmana el podríem definir com d'impàs, ja que el pas d'un front previst per dilluns a la matinada, ens obrirà les portes a una baixada notable de les temperatures, on les màximes s'acostaríen als 15 cº., aquestes temperatures es mantindrien la setmana que vé, junt amb l'entrada de vents de component nord.

Així doncs, el temps que cal esperar per avui dissabte a Palamós, és el d'una jornada on la nuvolusitat variable ens acompanyarà amb forma de bandes de nuvols alts i l'aparició de bancs de núvols baixos, els quals marcaran l'estat del cel aquest matí, junt amb les ullades de sol., de cares a la tarda a més, poden arribar núvols de tipus mig.

Els vents seran de component E/NE des de bon matí fins a primera hora de la tarda, amb força 2/3. A partir de la tarda, els vents giraran a SW força 2/3.

L'estat de la mar podrà patir un empitjorament al llarg de la jornada, passarem de marejol al matí a maror a la tarda, amb mar de fons de gregal.

Les temperatures màximes oscilaran entre els 18/19 cº a la costa i els 20/22 cº a l'interior.
Les mínimes es quedaran entre els 12/14 cº a la costa i els 10/12 a l'interior.


Per diumenge, es preveu nuvolusitat abundant. Els cels poden quedar coberts per núvols baixos al llarg de tot el dia.

De bon matí, el vent podrà bufar de SW força 3/4., a partir del migdia el vent de SW podrà augmentar fins a força 5/6.
L'estat de la mar es veurà alterat per maror generalitzada.

Mapa de vent en superfície, model WRF, on es veu la garbinada prevista per diumenge:





Les temperatures màximes podran arribar als 18/19 cº a la costa i als 22/23 a l'interior, tot i que el vent de mar podrà donar sensació de més fresca.
Les mínimes seran un grau o dos més altes que dissabte.

La matinada de diumenge a dilluns, fins dilluns al matí, es preveu l'aparició de ruixats sobretot en zones muntanyoses de l'interior., aquests ruixats també podran arribar a la Costa Brava, sobretot a l'Alt Empordà a la matinada, més tard podríen arribar a Palamós i deixar quantitats d'entre 5/10 mm.

Mapa de pluges previstes per dilluns a les sis del matí, model WRF:






Com sempre recordar que aquesta previsió és a títol orientatiu i es recomana seguir les properes actualitzacions pels mitjans oficials.