Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 3 de març del 2010

Avui llevantada


Mapa de pressió en superfície del model MM5, previst per avui a la tarda.
Observeu com tenim una perturbació de 997 hpa davant la costa catalana.

Avui dimecres, tindrem una jornada passada per aigua i amb una notable alteració marítima, degut a la borrasca que tindrem al damunt del mar, enviant-nos vents de llevant i de xaloc.

Es preveu que les pluges puguin ser abundants i acumular entre 40/50 mm a Palamós mateix.
Les precipitacions poden beneficiar el pantà de Boadella, molt necessitat d'aigua, i en general tot l'Alt Empordà, on localment podrien caure uns 100 mm al llarg del dia.
Les pluges també poden ser molt importants, sobretot a la falda dels sistemes muntanyosos, com les Gavarres, les Alberes, el Montseny o l'Alta Garrotxa, on es podrien sobrepassar els 80 mm.
La cota de neu estarà situada entre els 1500/1600 m i es podrien acumular entre 40/50 cm de neu nova, tant al Montseny com al Pirineu gironí, sobretot a les cares orientades cap a llevant, com a la zona de Vallter, on es podrien superar aquests gruixos.

Al mar, caldrà esperar forta maror amb onatge d'entre 2/3 m a la mateixa línia costanera de direcció est i sud, ATENCIÓ amb les activitats nàutiques, es recomana abstenir-se de totes elles.
El temporal de llevant, podrà ser especialment intens al nord del Cap de Begur i al Cap de Creus, on podrà haver-hi de maregassa a mar brava.

El vent serà de llevant a uns 30/40 km/h, amb ratxes superiors, fins a primera hora de la tarda, on el vent podria girar momentàniament a component sud, a uns 40/50 km/h.
De cares a la nit/matinada del dijous, el vent giraria a nord a uns 30/40 km/h, amb mar creuada.

Les temperatures es mantindran sense massa canvis, durant el dia. Amb l'entrada del vent més fresc del nord a la nit, aquestes podran baixar per sota dels 10 cº.

Model WAM d'onatge previst per avui.
Observeu com podrem tenir ones superiors als 2 m d'alçada, a tot el nostre sector costaner:



Com sempre, cal recomanar seguir les actualitzacions en la previsió pels mitjans oficials.