Es tracta d'un dels bolets més primerencs que trobem a la tardor, el qual aquest any per falta de pluges tardorenques, ha aparegut a finals d'hivern, coincidint amb les precipitacions abundants que hem tingut els darrers mesos.
Aquest bolet de la família de les tricolomatàcies, tot i que no té gaire tradició gastronòmica, és comestible.
Una característica que permet distingir aquest bolet són les seves làmines molt decurrents. A la fotografia següent es pot comprobar:
Aquest bolet de la família de les tricolomatàcies, tot i que no té gaire tradició gastronòmica, és comestible.
Una característica que permet distingir aquest bolet són les seves làmines molt decurrents. A la fotografia següent es pot comprobar:
Una altre característica d'aquest bolet és el seu barret. Observeu a la següent fotografia, la seva forma d'embut, amb el marge involut i ondulat:
Dades actuals:
11,8 cº
89 % hr.
1018 hpa.
mínima 6,2 cº
màxima 15,5 cº
cel cobert
vent fluix de llebeig
marejol
89 % hr.
1018 hpa.
mínima 6,2 cº
màxima 15,5 cº
cel cobert
vent fluix de llebeig
marejol