Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 30 de març del 2010

El vent de llebeig assoleix una ratxa de 98 km/h

Mapa sinòptic de la passada matinada. 

Aquesta matinada, l'estació meteorològica que podem trobar a Meteoclimatic, ha registrat una ràfega de 98 km/h de vent de llebeig.
Sens dubte, una dada com aquesta és un fet molt destacable i ens demostra la velocitat a la que pot arribar el llebeig a Palamós.
Ahir dilluns, aquest vent del S0, va bufar amb moderada intensitat al llarg de tot el dia, aixecant maror., així i tot, va ser durant aquesta matinada passada, on el vent es va intensificar més.
Al mar aquest fet es va veure reflexat en forma de forta maror, arribant-se a enregistrar ones properes als dos metres, com queda demostrat amb els 1,8 metres d'alçada significant que hi havien a les 9 del matí, segons la boia de Puertos del Estado.
Tota aquesta garbinada venia acompanyada pel pas ràpid d'un front desgastat que només va deixar quatre gotes, concretament 0,2 mm.
A hores d'ara, el vent s'ha gairebé encalmat i al mar podem trobar mar arrissada, exemple de la variabilitat atmosfèrica d'aquesta época de l'any.

Les restes d'inestabilitat han propiciat que aquesta tarda es veiéssin nombroses virgues, producte del creixement d'alguns cúmuls, els quals ràpidament s'han anat estratificant al no haver-hi prous condicions com per permetre el seu creixement vertical.

Sembla que demà el vent de garbí ens acompanyaria amb ratxes moderades fins a primera hora de la tarda, per deixar pas a una entrada de vents del NE, entre fluixos i moderats, els quals refrescaríen l'ambient i podríen portar algun ruixat a l'interior de la provincia, que seria en forma de neu en zones d'uns 1200/1400 metres d'alçada al Ripollès.

Dades actuals:

14,4ºC
53 % hr.
1010 hPa.
mínima 10,8ºC
màxima 18,6ºC
pluja 0,2 mm.
cel amb algun núvol
5 km/h NO
mar arrissada