Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 16 de març del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de superfície amb fronts previst per la nit del dissabte. Observeu com ens arriba la cua d'un sistema frontal.


Aquest dissabte a Palamós preveiem una jornada dominada pel Sol tot i la presència d'alguns intervals de núvols baixos, siguent més destacats a sobre el mar. A la resta de la demarcació gironina el dia també serà força tranquil, amb l'excepció d'alguns punts costaners que es poden veure afectats transitòriament per intervals de núvols baixos., així mateix, l'arribada d'una mica d'aire fred en alçada pot fer crèixer algun núvol d'evolució cap al Pirineu.

La temperatura màxima rondarà els 20/24º C a l'interior, els 15/18º C a la costa i els 12/17º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/9º C a la costa, fins a 2/5º C a l'interior i fins a -2/3º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud o restarà en calma, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí hi haurà vent fluix de component sud. A la tarda preveiem vent de llebeig a 12/16 nusos. A la nit hi haurà vent del sud-oest a 8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol, mar de fons del sud-est, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda preveiem maror generalitzada. A la nit hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons del sud.


Aquest diumenge a Palamós cal esperar un dia amb núvols i clarianes. De bon matí ens podem llevar amb abundants núvols baixos que romandran més trencats a migdia amb predomini del Sol., la nuvolositat pot tornar a augmentar de cares al vespre. No esperem precipitacions. A la resta de les comarques gironines preveiem un temps similar, exceptuant en alguns punts muntanyosos de l'interior i al Pirineu, on a partir de la tarda hi poden crèixer algunes nuvolades, les quals, no es descarta que deixin algun petit ruixat.

Les temperatures podran ser molt semblants al dia anterior, exceptuant en els indrets que restin més ennuvolats de l'interior, ja que aquí les màximes seran més baixes.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud o restarà en calma, durant la matinada de diumenge. Al matí hi haurà vent fluix de component variable o calma. A la tarda preveiem que entri vent del nord a 8/10 nusos., al cap de Creus pot bufar a 16 nusos A la nit hi haurà vent del nord a 4/8 nusos., mar endins pot bufar a 16 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda preveiem mar arrissada arran de costa i maror mar endins. A la nit hi haurà maror o forta maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa.