Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 9 d’agost del 2012

Dades, minves i previsió de més calor


Imatge de les minves que es veien avui dijous amb mar arrissada i algun Cirrus al cel.


Avui dijous, altre vegada hem tingut un dia plenament canicular, amb domini de l'anticicló i algun núvol alt anecdòtic, juntament amb calitja.
Com podem veure a la imatge superior, les altes pressions han provocat el fenomen de les minves, fent baixar el nivell del mar, tot deixant al descobert algunes algues.

Altres dades destacades d'avui dijous 9 d'agost a Palamós., temperatura màxima 27,4ºC, mínima 18,9ºC. Vent de component sud i oest, a 5km/h de mitjana, ratxa màxima 31km/h. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 49%.



L'elevada insolació d'aquests dies evapora l'aigua de les basses de prop del mar i es cristal·litza la sal.


El passat dimecres 8 d'agost, el sol va tornar a ser el protagonista del dia, així i tot, es va apreciar algun núvol alt poc important.
La temperatura màxima va pujar fins a 27,3ºC, amb una mínima de 19,8ºC. El vent bufà fluix amb component sud i est, ratxa màxima 20km/h. L'estat de la mar es mantingué amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins (ones de 0,7m a les 13:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 79%, mínima 39%. Dades de meteoclimatic.com (La Fosca) i Puertos del Estado.


Previsió per aquest divendres

A Palamós hem d'esperar un altre dia de sol i calor, amb mala visibilitat degut a la pols en suspensió que ens arriba des del nord d'Àfrica, acompanyant l'aire càlid que ens afecta. A la resta de la demarcació gironina el dia també estarà dominat pel sol i la calor, especialment al prelitoral i a l'interior, amb força calitja. No es descarta algun núvol d'evolució decoratiu al Pirineu.

La temperatura màxima pot rondar els 34/38ºC al prelitoral i punts de l'interior, els 27/30ºC a la costa i els 28/32ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/18ºC al Pirineu, fins a 19/21ºC a l'interior i fins a 21/24ºC a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord reescalfat, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí esperem vent fluix de llevant o gregal. A la tarda hi haurà vent fluix de component sud. A la nit tindrem vent molt fluix de component variable o calma. A mar tindrem marejol mar endins i mar plana o arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí i a la tarda esperem mar arrissada o una mica de marejol arran de costa, amb marejol mar endins. A la nit hi haurà mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins.