Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 11 d’agost del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per avui a les 15:00h.

Avui dissabte a Palamós i a tot el país, la situació meteorològica seguirà dominada per les elevades temperatures. Esperem que el dia es presenti assolellat, però a diferència d'ahir, podran aparèixer algunes franges de núvols mitgencs en qualsevol moment de la jornada. A la resta de la demarcació les temperatures tornaran a ser molt elevades, sobretot al prelitoral. El cel també estarà dominat pel sol i amb força calitja, a més, hi haurà l'arribada d'alguns núvols mitgencs i el creixement de núvols d'evolució al Pirineu, on no es escarta que hi pugi caure algun ruixat o petit focus tempestuós., aquests ruixats poden arribar més desgastats a d'altres punts de l'interior.

La temperatura màxima pot rondar els 34/36ºC a l'interior, els 27/33ºC al Pirineu i els 28/30ºC a la costa.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà molt fluix amb component est o restarà en calma. A la tarda tindrem vent fluix de component sud. A la nit hi haurà vent fluix de direcció variable o calma. A mar tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins durant tot el dia.


Aquest diumenge a Palamós esperem un altre dia dominat per un sol enterenyinat, no obstant, poden haver-hi alguns núvols alts i mitjos decoratius. Cal destacar que durant la matinada del diumenge i la nit de diumenge a dilluns, pot bufar una mica de tramuntana reescalfada, amb ambient càlid i sec. A la resta de la demarcació gironina també esperem un diumenge càlid i assolellat, amb intervals de núvols alts i el creixement d'alguns núvols d'evolució al Pirineu, on no es descarta que hi pugui haver algun ruixat local de no gaire entitat.

La temperatura mínima pot ser igual o més elevada a l'Empordà, degut al vent reescalfat., en canvi a l'interior i Pirineu refrescarà més que el dia anterior. Les màximes podran ser iguals o una mica més baixes a la costa. A l'interior i Pirineu les màximes podran baixar de tres i cinc graus o més, sobretot en zones elevades.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord reescalfat, a 8/12 nusos, durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 14/18 nusos. Al matí tindrem vent de component nord-est a 4/8 nusos., mar endins pot bufar a 12/16 nusos. A la tarda hi haurà vent fluix de direcció variable. A la nit tornarà la tramuntana a 8/12 nusos., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 16/20 nusos. A mar tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí esperem una situació similar. A la tarda hi haurà mar plana o arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins, amb mar de fons de nord. A la nit tindrem maror mar endins i al nord del cap de Begur, amb marejol arran de costa.