Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 29 d’agost del 2012

Stratocumulus undulatus asperatus i dades


Curiosos Stratocumulus undulatus asperatus vistos ahir a la tarda.


L'increment de la inestabilitat que acompanya l'arribada del sistema frontal que ens afectarà aquest dijous, amb tempestes localment intenses a molts punts del país, una devallada dels termòmetres i l'entrada de la tramuntana, està deixant unes darreres jornades marcades per un augment nuvolós molt destacat, juntament amb la formació d'algunes tempestes molt detacables en punts de muntanya de l'interior de la demarcació.

Ja durant ahir dimarts a Palamós, el dia es presentà amb el cel cobert per núvols baixos, sobretot al matí. Alguns Cumulus tenien un notable desenvolupament vertical i, fins i tot, deixaren escapar alguna gota esporàdica durant les primeres hores del dia.
Alguns d'aquests núvols baixos adoptaren formes molt curioses, com si fossin les ones del mar., aquestes formacions nuvoloses eren els estranys Stratocumulus undulatus asperatus, els quals, eren el preludi del creixement de potents tempestes a les comarques d'El Ripollès, La Garrotxa i en menor mesura a La Cerdanya.



Mapa de llamps d'ahir dimarts.


Dades de precipitació d'ahir dimarts 28 d'agost a les comarques gironines:

La Vall d'en Bas 47,1mm., Santa Pau 35,0mm., Olot-Pla de Dalt 25,0mm., Tregurà-Vilallonga de Ter 21,6mm., Ribes de Freser 15,8mm., Sant Joan les Fonts 14,7mm., Llanars 10,0mm., Queixans 4,2mm i Mieres 4,0mm



Stratocumulus undulatus asperatus d'ahir a la tarda.


Altes dades meteorològiques destacades d'ahir dimarts 28 d'agost a Palamós., temperatura màxima 24,9ºC, mínima 22,6ºC, amb molta sensació de xafogor tot el dia. Estat del cel amb núvols baixos molt abundants al matí i grans clarianes a mitja tarda, amb alguns núvols alts. Pluja inapreciable al matí.
Vent de component est i sud, a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 29km/h. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa al matí i marejol a la tarda, amb maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 69%.



Curiosos núvols Asperatus vistos ahir dimarts a la tarda.


Pel que fa a les dades del passat dilluns 27 d'agost a Palamós., temperatura màxima 26,9ºC, mínima 18,1ºC. Estat del cel amb núvols baixos molt abundants al matí, siguent menys importants a la tarda, amb grans clarianes. Vent de garbí, a 20/25km/h de mitjana, ratxa màxima 39km/h (48km/h a La Fosca). Estat de la mar amb marejol al matí i maror a la tarda. Pressió atmosfèrica màxima 1020hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 57%. Dades de meteoclimatic.com i meteo.cat.



Stratocumulus undulatus asperatus d'ahir dimarts.