Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 22 de febrer del 2014

Divendres 21 de febrer: núvols i plugims

L'albada acolorida d'ahir divendres amb estratocúmuls, cirrus i mar arrissada. Imatge mostrada al Telenotícies Comarques de TV3.


Ahir divendres 21 de febrer, el sistema frontal fred va arribar puntual a la seva cita.
Ja de bon matí ens vàrem llevar amb abundants núvols baixos i alts dels gèneres Cirrus, Cirrostratus i Stratocumulus 5/8 que anunciaven aquest ràpid canvi de temps.
Tot i que el sol es va poder veure a primeres hores del dia, el pas inexorable del front fred va cobrir el cel al llarg del matí i durant la resta del dia, amb 8/8 Sc i Cu. Aquesta nuvolositat un xic més gruixuda deixà algun plugim entre quarts de dues de la tarda i les vuit del vespre, amb tan sols 0,4 mm recollits a Palamós (0,6 mm a la Fosca).

Dades de precipitació caiguda ahir divendres al Baix Empordà:

Palafrugell 2,8 mm., la Bisbal d'Empordà 2,3 mm., la Tallada d'Empordà 1,7 mm., Monells 1,4 mm., Torroella de Montgrí 1,2 mm.

Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà assolides ahir divendres, aquestes van ser clarament més baixes que el dia anterior, arribant a baixar fins a 5ºC en nombrosos casos., en aquest sentit, la màxima més alta van ser els 12,7ºC de Palamós mateix.
Les mínimes, per la seva banda, van ser més altes degut als núvols, amb els 2,4ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades ahir divendres 21 de febrer al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Torroella de Montgrí 12,4ºC (3,8ºC)., la Tallada d'Empordà 12,3ºC (3,3ºC)., Castell d'Aro 11,9ºC (4,7ºC)., la Bisbal d'Empordà 11,8ºC (3,6ºC)., Monells 11,6ºC (2,4ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 21 de febrer del 2014 a Palamós., temperatura màxima 12,7ºC, mínima 7,3ºC. Vent en calma a primeres i darreres hores., vent de direcció variable, a 5/10 km/h de mitjana durant la resta del dia. Ratxa màxima de vent 23 km/h OSO. Estat de la mar amb mar arrissada arran de costa i forta maror mar endins (onatge sig. de 1,8 metres a les 12:00h davant el cap de Begur), amb mar de fons del nord. Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1012hPa. Humitat relativa màxima 92%, mínima 68%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


L'albada d'ahir divendres amb mar arrissada i núvols alts i baixos. Imatge mostrada al Temps de TV1 Catalunya.


Tres imatges més d'ahir divendres


Sortida de sol i augment nuvolós ahir divendres.


La Lluna minvant il·luminada en un 68%  vista ahir de bon matí. Avui dissabte estarà en quart minvant.


El cel ennuvolat que hi havia ahir divendres a la tarda. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.