Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 1 de febrer del 2014

Previsió pel cap de setmana: dissabte alguna gota i diumenge sol i fred

Mapa de superfície amb fronts previst per avui dissabte a les 13:00h. S'observa el pas d'una pertorbació.


Els darrers dies ens ha arribat un reguitzell de fronts i pertorbacions procedents del nord-oest, gràcies a la configuració general de l'atmosfera que permet una mena de passadís entre les actives borrasques de la zona de les illes Britàniques i l'anticicló de les Azores, el qual es troba allargassat en direcció nord-oest-sud-est.

Avui dissabte, altre cop veurem com l'entrada d'una pertorbació ens deixarà un dia amb nuvolositat abundant i amb certa inestabilitat, un fet que facilitarà la caiguda d'algun plugim o petit ruixat en qualsevol moment del dia.
A la nit podria formar-se alguna tempesta mar endins, gràcies a l'entrada d'un embossament d'aire fred de -31ºC a 500hPa.

La temperatura màxima serà molt semblant al dia anterior, amb molts valors d'entre 13/15ºC a la nostre comarca.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a 10/14 nusos de mitjana, fins a primeres hores de la tarda. Al llarg de la tarda el llebeig aniria desapareixent fins a quedar vent en calma. Al vespre i a la nit es preveu l'entrada de vent del nord a 12/16 nusos. Al nord del cap de Begur la tramuntana pot bufar més forta, a uns 20/25 nusos de mitjana, amb alguna ratxa propera als 100 km/h al nord de l'Alt Empordà.

L'estat de la mar es preveu amb maror generalitzada fins a primeres hores de la tarda. Al llarg de la tarda quedarà mar de fons del sud-oest, amb marejol. Al vespre i durant la nit hi haurà marejol arran de costa, maror a poca distància i maregassa mar endins (ones de 3,5 metres).


Mapa de ratxes màximes de vent del nord previstes per la una de la matinada d'aquest diumenge. Es preveuen ratxes de 45 nusos mar endins.


Aquest diumenge, a Palamós s'espera una jornada dominada pel sol, no obstant, l'entrada d'isotermes de -1ºC a 850hPa pot fer que l'ambient sigui notablement fred. Cal destacar que malgrat l'ambient assolellat previst, es podran observar nombroses franges de núvols alts i mitjans arrossegats pel fort vent del nord-oest que tindrem en altura.

La temperatura màxima podria baixar un o dos graus respecte el dia anterior. La mínima també pot ser més baixa en comparació amb la del dissabte, ja que podrà ser uns tres graus inferior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable o restarà en calma, al llarg de tot el dia. Mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar vent de mestral a 20/25 nusos de mitjana.

L'estat de la mar es preveu amb mar arrissada o marejol arran de costa durant tot el dia, amb mar de fons del nord. Mar endins i la nord del cap de Creus hi podrà haver forta maror.