Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 20 d’abril del 2019

Les ruïnes de l'ermita de Sant Daniel


Malauradament, l'ermita de Sant Daniel, catalogada com a monument protegit i bé cultural d'interès local del municipi de Calonge i Sant Antoni, ja fa molts anys que es troba en ruïnes i el seu estat és d'abandó total...
L'edifici es troba en un promontori al mig del Pla de Calonge, adossat a una masia. La capella és d'una nau amb capçalera semicircular i la coberta està enfonsada.
A la façana s'obre una porta amb pedra de senzill frontó, dues finestres rectangulars horitzontals emmarcades en pedra i un ull de bou al capdamunt. L'absis podria ser la part baixa d'una torre de defensa circular. Els paraments són de pedra irregular i als angles hi ha carreus escairats. A l'interior es conserva l'arrencada d'una volta de rajola.
L'ermita data dels segles XVI i XVII, quan l'Església catòlica, durant la contrareforma tridentina, va construir a tot arreu santuaris nous per a mobilitzar la població i contenir la influència de la reforma protestant. Va ser abandonada com a edifici religiós a l'inici del segle XX. L'any 1961 s'hi trobà una clau de volta que es va confondre amb un capitell preromànic.
La construcció va servir de galliner a la masia del costat, però en l'actualitat aquesta masia també es troba en ruïnes.
Per més informació sobre l'ermita de Sant Daniel podeu copiar i enganxar en el vostre navegador el següent document en format PDF:
file:///C:/Users/USUARI/Downloads/271444-369705-1-SM%20(2).pdf