Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 22 de desembre del 2012

Dades d'ahir divendres i previsió per avui dissabte

El cel enterenyinat per Cirrus i Cirrostratus ahir al migdia, amb mar arrissada. Imatge mostrada a l'Informatiu de TV2 Catalunya.


Ahir divendres, el pas d'unes franges nuvoloses de tipus alt i una baixa secundària pel sud de França, ens va deixar un dia enterenyinat per una capa molt extensa de núvols formats per Cirrus i Cirrostratus, tal com veiem a la imatge superior.
Coincidint amb la petita entrada d'aire fred que es donà al vespre, els núvols van poder crèixer prou com per donar algun plugim, sobretot cap a l'Alt Empordà i al Pirineu.
Aquestes petites nuvolades i les quatre gotes que portaven, arribaren fins a la nostre comarca empeses pel fort vent del nord que bufava en alçada, però només deixaren algun plugim inapreciable a Palamós, tot això cap a les 10 de la nit.

Les febles precipitacions d'aquest divendres al vespre:

1,0mm a Llançà i a Castelló d'Empúries, 0,4mm a La Jonquera i a Bellcaire d'Empordà i 0,3mm a Darnius.

Pel que fa a la regata Christmas Race, la manca de vent durant el matí va fer que les proves s'haguessin de disputar a la tarda, aprofitant el vent fluixet de gregal que bufà.


Imatge de radar d'ahir a les 21:42h, on veiem les quatre gotes que queien a Palamós i al cap de Creus.


Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 21 de desembre a Palamós., temperatura màxima 14,4ºC., mínima 9,6ºC. Estat del cel amb abundants núvols alts tota la jornada i Cumulus trencats al vespre/nit, amb plugim. Pluja inapreciable. Vent en calma al matí, vent del nord-est a 5km/h de mitjana entre les 14:00h i les 22:00h, i vent del nord a 15km/h de mitjana a la nit. Ratxa màxima 37km/h N. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,82 metres a les 12:00h davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1013hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 67%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.


Avui dissabte, a Palamós esperem un dia dominat pel Sol, però es pot veure enterenyinat per abundants núvols alts, més compactes al matí.

La temperatura màxima serà una mica més elevada que ahir divendres.

El vent al nostre sector costaner durant les properes hores bufarà amb component sud-oest, a 4/8 nusos.
A partir del migdia i al llarg de la tarda tindrem garbí a 10/14 nusos. A la nit esperem una situació similar. L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins en les properes hores.
A partir del migdia i al llarg de la tarda, esperem entre marejol i maror arran de costa i maror mar endins. A la nit tindrem una situació similar.