Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 12 de desembre del 2012

Dimecres amb mínimes gèlides, però pujaran les temperatures i entrarà el garbí

Mapa de diferència entre la temperatura mínima d'avui i la que es preveu per aquest dijous.


L'entrada d'aire fred que hi va haver ahir, la nit asserenada que hem tingut i la desaparició de la tramuntana, han propiciat que avui les temperatures mínimes hagin tocat fons, amb glaçades que han arribat fins arran de mar., també, s'observa una inversió tèrmica que ha deixat valors negatius al fons de les valls i temperatures positives a certa alçada, com el cas que s'ha donat a Calonge-Mas Pallí, situat a 120msnm.

Algunes mínimes d'avui dimecres 12 de desembre del 2012 al Baix Empordà:

La Bisbal d'Empordà -2,6ºC., Calonge -1,0ºC., Palamós-La Fosca 0,1ºC., Palafrugell 0,2ºC., Palamós 0,2ºC., Calonge-Mas Pallí 2,1ºC.

Pel que fa a les màximes de la nostre comarca, aquestes han tornat a ser molt baixes, situant-se entre els 11,3ºC de Calonge, com a temperatura més alta, i els 8,9ºC de Calonge-Mas Pallí, com a temperatura més baixa.

Aquestes temperatures tant baixes es preveu que ja no es tornin a produir en els propers dies, ja que la massa d'aire més freda anirà marxant gràcies al vent de garbí. Com veiem al mapa que obre aquest post, les temperatures mínimes d'aquest dijous al nostre sector, podran ser entre 5 i 8 graus més altes que avui, gràcies als núvols abundants que tindrem de matinada i al vent de component sud-oest.

Si ens fixem en el mapa inferior, aquest dijous també hi haurà una pujada de les màximes, amb valors entre 3 i 5 graus superiors


Mapa de la diferència entre la temperatura màxima d'avui dimecres i la prevista per aquest dijous.


Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'avui dimecres 12 de desembre a Palamós., temperatura màxima 10,6ºC., mínima 0,2ºC. Estat del cel amb intervals de núvols baixos i algunes clarianes. Vent de component SE al centre del dia, a 5/10km/h de mitjana, ratxa màxima 27km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de SE (onatge sig. de 0,67m a les 12:20h davant de Blanes). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 85%, mínima 56%. Dades de meteoclimatic.com i xiom.cat.


Mapa de vent en superfície previst per la nit del divendres. Hi haurà garbinada.


A part d'aquesta recuperació dels termòmetres, a Palamós preveiem un dia que s'aixecarà amb abundant nuvolositat de tipus baix i en altres nivells. Al migdia s'obriran grans clarianes. No es descarta que aparegui algun plugim o algun ruixat dispers de matinada i a primeres hores del dia.

El vent al nostre sector costaner, bufarà fluixet amb component sud-oest, o restarà en calma, durant les properes hores. Al matí esperem que el vent del sud-oest vagi pujant fins als 10/14 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 14/18 nusos, amb ratxes superiors. Al nord del cap de Begur pot bufar a 24 nusos. A la nit es mantindrà el vent del sud-oest a 20 nusos, amb ratxes superiors. Aquesta garbinada seguirà tot el divendres.

L'estat de la mar s'anirà alterant progressivament al llarg del matí, passant de marejol a maror generalitzada a primeres del dia. Al llarg de la tarda i a la nit, es preveu maror arran de costa i forta maror mar endins. El divendres hi podria haver de maror a forta maror generalitzada.