Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 26 de desembre del 2013

25 i 26 de desembre: quatre gotes i desaparició del vent

Temps assolellat avui dijous amb mar de fons. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Tal com es preveia, el pas d'un sistema frontal molt desgastat ens va deixar quatre gotes durant la nit de Nadal a Sant Esteve, a més, la forta garbinada que hi havia va desaparèixer per complet i avui dijous hem tingut vent fluixet de direcció variable o calma, malgrat tot, encara s'ha observat una marcada mar de fons del sud-oest.

Pel que fa al temps futur, es preveu que el vent de garbí es torni a reforçar notablement entre la tarda/vespre d'aquest divendres i dissabte al matí, arribant fins a 25 nusos de mitjana. Al cel podrem contemplar algunes franges de núvols alts i mitjans, amb ambient assolellat.
Cal destacar que aquest temps monòton caracteritzat per la zonal, ens deixarà unes temperatures relativament suaus durant una setmana més, com a mínim, amb possibilitats que el pas d'algun front desgastat ens torni a deixar quatre gotes i alguns núvols decoratius coincidint amb l'arribada de l'Any Nou.

Entrant en detalls, avui dijous 26 de desembre dia de Sant Esteve, la jornada ha estat dominada pel sol, amb alguns núvols 3/8 Ci, Ac i Sc matinals, 1/8 Sc i Cu a la tarda.

D'altre banda, les temperatures màximes del Baix Empordà han sigut prou agradables degut al sol i a la manca de vent, amb els 16,8ºC de la Bisbal d'Empordà com a màxima més destacada. Així mateix, les mínimes s'han presentat fredes, però sense gelades, arribant a baixar fins a 1,9ºC a Castell d'Aro i a la Tallada d'Empordà.

Màximes registrades avui dijous 26 de desembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 16,8ºC (2,7ºC)., Monells 15,3ºC (2,5ºC)., Torroella de Montgrí 15,1ºC (3,6ºC)., la Tallada d'Empordà 15,0ºC (1,9ºC)., Castell d'Aro 14,4ºC (1,9ºC).

Altres dades meteorològiques d'avui dijous 26 de desembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 14,4ºC, mínima 7,2ºC. Pluja 0,4 mm de matinada. Vent de component variable, a 5/10 km/h de mitjana i estones de calma. Ratxa màxima de vent 23km/h NO. Estat de la mar amb maror o forta maror arran de costa, mar de fons del SO (ones d'entre 1/1,5m) i maregassa mar endins (onatge sig. de 3 metres a les 15:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1009hPa, mínima 993hPa. Humitat relativa màxima 87%, mínima 42%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)

Cel cobert per Altostratus el dia de Nadal. Imatge captada per la càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Si avui dijous hem tingut un dia assolellat i amb poc vent, ahir dimecres 25 de desembre dia de Nadal, el cel estigué ennuvolat per una capa uniforme d'Altostratus 8/8, tal com veiem a la imatge superior. Acompanyant aquest temps ennuvolat, el vent de garbí bufà a uns 25 km/h de mitjana fins al vespre, arribant a assolir una ratxa màxima de 61 km/h de matinada.

Pel que fa a les temperatures assolides al Baix Empordà, aquestes van oscil·lar entre els 16,4ºC de la Tallada d'Empordà, com a valor més elevat i els 15,5ºC de Monells com a màxima més curta. D'altre banda, les mínimes no van ser gaire fredes degut als núvols i al vent de garbí, amb els 7,7ºC de Monells com a mínima més baixa i els 10,6ºC de Palamós mateix com a mínima més alta.

Màximes registrades ahir dimecres 25 de desembre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 16,4ºC (8,8ºC)., Castell d'Aro 15,9ºC (8,1ºC)., Torroella de Montgrí 15,8ºC (9,9ºC)., la Bisbal d'Empordà 15,7ºC (7,8ºC)., Monells 15,5ºC (7,7ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dimecres 25 de desembre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 15,9ºC, mínima 10,6ºC. Estat de la mar amb forta maror arran de costa i maregassa mar endins (onatge sig. de 3,1 metres a les 13:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1003hPa, mínima 990hPa. Humitat relativa màxima 91%, mínima 59%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)