Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 12 de desembre del 2013

Estudis indirectes detecten una mínima de -93,2ºC a l'Antàrtida

Localització del punt més fred del planeta i del rècord vigent.


Recentment, els científics del Centre Nacional de la Neu i el Gel dels Estat Units (NSIDC), després d'un treball realitzat amb les dades recollides durant 32 anys pels satèl·lits que han estudiat el clima, han descobert una temperatura mínima de -93,2ºC a l'Antàrtida.
Aquest valor extrem registrat a través de mètodes indirectes, es va produir el 10 d'agost del 2010 (a l'hivern de l'Antàrtida) i tingué lloc en una petita depressió del terreny que actua com a magatzem d'aire fred a una altura de 3.962 msnm.

Malgrat aquesta dada, el rècord oficial mundial de temperatura més baixa segueixen sent els -89,2ºC establerts el 21 de juliol del 1983 a la famosa estació Vostok d'investigació russa, situada a l'Antàrtida oriental.

Cal destacar que els mesuraments meteorològics oficials es fan amb un equip estàndard situat a una alçada fixa d'entre 1.25 m i 2 m per sobre del terra, en un lloc fix. Això fa que els valors de temperatura que s'estimen per teledetecció remota, no es considerin com a mesuraments meteorològics oficials per l'Organització Meteorològica Mundial.