Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 3 de març del 2014

Dades i imatges del cap de setmana carnavalesc

Un moment de la rua del carnaval de Palamós del passat dissabte.


Tal com es preveia, el temps ens ha acompanyat al llarg del cap de setmana carnavalesc que acabem de deixar enrera, no obstant, el sol i la temperatura relativament agradable de les hores centrals, va tenir un marcat contrapunt en forma de temperatures plenament hivernals al caure el dia i durant les nits i matinades.

Entrant en detalls, el passat dissabte 1 de març, el dia estigué dominat pel sol fins a mitja tarda, moment en el qual el cel es va tapar.
Concretant, de bon matí ens vàrem llevar amb 1/8 Ci i Sc, però durant la resta del matí augmentaren els núvols alts i mitjans 5/8 Ci, As i Ac. De cares a la tarda encara van augmentar més fins a cobrir el cel amb 7/8 Ci i As.

Així mateix, les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà van ser uns 2ºC més baixes que el divendres, amb els 14,1ºC de Monells com a màxima més destacada i els 12,1ºC de Palamós mateix com a màxima més curta. Les mínimes, per la seva banda, van ser clarament més baixes que el dia abans, amb gelades generals a tot l'interior, destacant els -3,0ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades el passat dissabte 1 de març al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 14,1ºC (-3,0ºC)., la Bisbal d'Empordà 13,8ºC (-1,7ºC)., Castell d'Aro 13,4ºC (-1,1ºC)., la Tallada d'Empordà 13,3ºC (-1,9ºC)., Torroella de Montgrí 12,8ºC (-0,7ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dissabte 1 de març del 2014 a Palamós., temperatura màxima 12,1ºC, mínima 2,4ºC. Aire de tramuntana de matinada i al vespre., vent del ESE la resta del dia a 5/10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 23 km/h ESE. Estat de la mar amb marejol arran de costa i forta maror mar endins (onatge sig. de 1,88 metres a les 12:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1008hPa, mínima 1000hPa. Humitat relativa màxima 81%, mínima 47%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Cel cobert d'altostratus i cirrus el passat dissabte a mitja tarda.


Temps assolellat i núvols alts ahir diumenge al migdia. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Per finalitzar el resum, cal dir que ahir diumenge 2 de març, el sol va ser el protagonista amb alguns núvols prims que li feien de comparsa, a més, les temperatures màximes van experimentar una bona remuntada cap a l'interior de la comarca, amb algunes dades de 17ºC.
Concretament, l'estat del cel es presentà de la següent manera, amb 1/8 Cu de bon matí., migdia amb 4/8 Ci, Cs, Cc i Cu., tarda amb 6/8 Ci, Cs i Cc, però coincidin amb l'ocàs el cel quedà cobert per 8/8 Ci, Cs i As.

Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà, tal com he comentat, aquestes van pujar de forma important respecte el dia anterior, amb els 17,3ºC de la Bisbal d'Empordà com a dada més destacada.
Les mínimes, per la seva banda, van recuperar-se lleugerament, destacant els -1,2ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades ahir diumenge 2 de març al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 17,3ºC (0,3ºC)., Monells 16,7ºC (-1,2ºC)., la Tallada d'Empordà 16,0ºC (0,7ºC)., Torroella de Montgrí 15,5ºC (2,5ºC)., Castell d'Aro 13,4ºC (2,6ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 2 de març del 2014 a Palamós., temperatura màxima 13,3ºC, mínima 6,8ºC. Vent del NNO de matinada, a 10 km/h de mitjana., vent del SO la major part del dia a 15 km/h de mitjana, i vent en calma al vespre. Ratxa màxima de vent 31 km/h SO. Estat de la mar amb mar arrissada a primeres hores i maror la resta del dia., mar endins hi havia maregassa (onatge sig. de 2,8 metres a les 10:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1005hPa, mínima 1000hPa. Humitat relativa màxima 84%, mínima 62%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)



Algunes instantànies de la rua del carnaval de Palamós del passat dissabte.