Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 21 d’abril del 2015

20 d'abril: la primavera llueix

Núvols modelats pel vent a Cala Margarida ahir al migdia. Foto mostrada a l'inici de l'Espai del Temps de TV3.


Després de les pluges que van tenir lloc el passat diumenge, el paisatge primaveral d'ahir dilluns 20 d'abril encara va lluir amb més força sota la presència del sol del migdia.
Gràcies a les pluges i a unes temperatures molt moderades, la vegetació actualment té molta ufana i ens segueix mostrant una espectacular floració que s'apodera dels camps i boscos, fins arran de mar.
Juntament amb aquest espectacle, encara es van poder observar alguns núvols molt fotogènics., exactament, a primeres hores del dia el cel es presentà ennuvolat 7/8 Cu i Sc, amb algun plugim o roina esporàdics.
Al llarg del matí es van obrir grans clarianes, amb 4/8 o 5/8 Cu i Sc. De cares al migdia, l'ambient fou assolellat, però encara van aparèixer alguns cúmuls i estratocúmuls decoratius, amb 5/8 Cu i Sc, a més de 2/8 o 3/8 Ac lenticulars.
Després d'una tarda assolellada, amb tan sols 2/8 Cu i Sc, a darreres hores de la tarda i entrat el vespre els núvols van desaparèixer del tot.

Malgrat que va caure algun plugim de matinada, a Palamós no es va registrar cap quantitat apreciable de precipitació, però en d'altres punts de la comarca es van recollir alguns litres, com per exemple els 5,8 mm de Les Olives, els 3,8 mm de Bellcaire d'Empordà, els 2,4 mm de Verges i els 0,4 mm de Calonge o de Palafrugell, entre d'altres. Dades de Meteoclimatic.


Cúmuls decoratius vistos ahir dilluns al migdia a sobre Palamós. Fixeu-vos amb la verdor que presenta Cap Gros.


Flors d'orelles de burro (Plantago lagopus).


Si ens fixem en les màximes registrades ahir dilluns al Baix Empordà, es va poder constatar com aquestes gairebé no van tenir canvis apreciables respecte el dia anterior.
Els valors van oscil·lar entre els 20,2ºC de Les Olives, com a màxima més alta, i els 17,1ºC de Sant Feliu de Guíxols, com a màxima més baixa.
Les mínimes, per la seva banda, van ser iguals o 1 grau més baixes, comparades amb les del dia precedent.
Els 7,6ºC de Monells es quedaren com a mínima més freda, i els 12,8ºC de Sant Feliu de Guíxols foren la mínima més alta. Dades de Meteocat i Meteoclimatic

Màximes registrades ahir dilluns 20 d'abril al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 19,0ºC (9,7ºC)., La Bisbal d'Empordà 18,7ºC (8,9ºC)., Monells 18,7ºC (7,6ºC)., Castell d'Aro 18,3ºC (9,7ºC)., Torroella de Montgrí 17,7ºC (9,2ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dilluns 20 d'abril del 2015 a Palamós., temperatura màxima 17,3ºC, mínima 12,7ºC. Vent del N a 10 km/h de mitjana, fins les 12:00h., a partir de llavors vent del NE i ENE, a 15 km/h de mitjana., a partir de les 18:00h vent del SSO, a 10 km/h de mitjana. Ratxa màxima 35 km/h ENE. Estat de la mar amb marejol., mar endins hi havia forta maror o maror (onatge sig. de 1,41 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,7 metres a les 19:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 89%, mínima 59%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


3 fotos més del dilluns florit


Flors de lletsó amb Cala Margarida al fons.


Roelles (Papaver rhoeas).


Flors de lletsó a Cap Gros (Sonchus oleraceus).