Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 26 d’octubre del 2015

25 d'octubre: un nou augment dels núvols

La tarda grisa i ennuvolada d'ahir diumenge, amb el creuer Seven Seas Mariner atracat al moll Fèlix Ribera.


Ahir diumenge 25 d'octubre, altre vegada vàrem tenir un dia dividit en dues meitats, però amb els núvols com a denominador comú.
Després d'un matí amb moltes estones de sol o resol provocat per una abundància de núvols prims, un altre cop amb el pas de les hores els núvols mitgencs van anar adquirint més protagonisme.
Aquest fet va provocar que a primeres hores de la tarda el sol quedés amagat al darrera d'una capa extensa, grisa i uniforme de núvols altostrats i altocúmuls, com a indici del canvi de temps que ens ha d'afectar avui dilluns en forma d'alguns ruixats.

Tal com podeu veure a la fotografia de l'encapçalament i a la de més avall, el cel gris que hi va haver a la tarda va acompanyar la presència del creuer Seven Seas Mariner, el qual va salpar la passada mitjanit en direcció al port de Barcelona.
El creuer, segons Ràdio Palamós, procedia del port francès de Toló i portava uns 670 passatgers, majoritàriament nord-americans, i uns 450 tripulants. Aquest vaixell ahir va fer la seva primera escala al port de Palamós i pertany a la companyia de creuers de luxe Regent Seven Seas Cruises. Té 216 metres d'eslora i desplaça unes 48 mil tones.

Aquests núvols, a part de fer la guitza durant la tarda, també van provocar que les mínimes fossin fins a 5ºC més elevades en diversos indrets de l'interior de la comarca.
Com a anècdota de la jornada, també s'ha d'afegir que van aparèixer alguns bancs de boira o núvols baixos al llarg de la matinada.


Cel gris i ennuvolat observat ahir diumenge a primers hores de la tarda des del port pesquer.


En relació a les temperatures màximes que tingueren ahir diumenge al Baix Empordà, aquestes van notar lleugeres pujades o baixades segons la població., per exemple, a Torroella de Montgrí la màxima va baixar 1,1ºC, en comparació amb la del dia abans, però a Monells la màxima va ser 0,8ºC més alta que la del dissabte.
La màxima més elevada va registrar 21,6ºC a La Bisbal d'Empordà, per contra, la màxima més curta foren els 18,1ºC de Palamós-Club Nàutic CB.
Per la banda de les mínimes, trobem que aquestes van pujar entre 3 i 5ºC, comparades amb les registrades el dia anterior, però a Palamós la mínima només va pujar 1,1ºC.
Els 11,0ºC de Monells van ser la mínima més fresca i els 14,0ºC de Calonge-Mas Pallí foren la mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir diumenge 25 d'octubre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 21,6ºC (11,9ºC)., Monells 21,2ºC (11,0ºC)., La Tallada d'Empordà 20,9ºC (11,6ºC)., Torroella de Montgrí 20,0ºC (12,5ºC)., Castell d'Aro 19,3ºC (11,8ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 25 d'octubre del 2015 a Palamós., temperatura màxima 18,8ºC, mínima 13,8ºC. Estat del cel: matinada amb bancs de boira., al matí clarianes o resol, amb entre 4/8 i 6/8 Ci, Cs i Ac, a més de 3/8 Sc i St., tarda ennuvolada amb entre 7/8 o 8/8 Ac i As, a més de 2/8 St. Vent: fins les 11:00h va bufar vent de component NO, a 2/5 km/h de mitjana., a partir d'aleshores vent de component NE, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 19:00h vent del NO, a 2/5 km/h de mitjana. Ratxa màxima 23 km/h NE. Estat de la mar amb un xic de marejol, mar de fons del E., mar endins hi havia maror o marejol (onatge sig. de 0,59 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 0,35 metres a les 18:00h), amb una altura màxima de 0,94 metres a les 08:00h . Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1020hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 78%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


3 fotos més de la tarda grisa i ennuvolada que vàrem tenir ahir diumenge 25 d'octubre