Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 28 d’octubre del 2015

27 d'octubre: mar de fons i temperatures amunt

La mar de fons que hi havia ahir dimarts a la platja de la Fosca i turistes gaudint amb les onades.


Ahir dimarts 27 d'octubre, la mar de fons que s'aprecià la jornada anterior va tornar a manifestar-se, fins i tot, aquesta vegada va ser més notable.
Tal com podeu veure al recull d'imatges d'aquest post, la mar de llevant, amb ones d'entre 0,5/1 metre d'alçada a la mateixa línia costanera, va ser aprofitada pels nombrosos surfistes i practicants de pàdel surf que es van desplaçar fins a La Fosca. Juntament amb aquests esportistes, també es veien algunes famílies de turistes estrangers que aquests dies es troben entre nosaltres, els quals gaudien d'un dia de platja i jugaven amb l'onatge, tot això sense socorristes ni cap bandera que indiqués perill (tal com és habitual en aquesta època de l'any).

Aquesta mar de fons, generada per la presència d'un anticicló a l'est del continent i una àrea de baixes pressions relatives al davant de les costes catalanes, també va venir acompanyada per nuvolositat abundant, però amb grans clarianes que van permetre veure el sol durant molts moments.
En concret, a primera hora del dia ens vàrem llevar amb el cel tapat per 7/8 Cu, Sc i St, boirines. Al llarg del matí els núvols baixos s'anaren trencant deixant-nos, entre 4/8 i 6/8 Cu, Sc i St.
Amb l'arribada del migdia el sol es va fer més patent, amb 3/8 o 4/8 Cu, Sc i St, juntament amb 2/8 Ac, siguent els núvols més abundants a l'oest de Palamós que no pas a l'est.
A la tarda els núvols no van desaparèixer, però van anar desfilant amb celeritat, quedant entre 3/8 i 6/8 Cu, Sc i St.
També cal destacar que ahir al vespre la lluna plena es va veure enterbolida per núvols alts.


Surfistes aprofitant la mar de fons d'ahir dimarts.


D'altre banda, si analitzem les temperatures màximes registrades ahir dimarts 27 d'octubre al Baix Empordà, podem concloure que aquestes van ascendir entre 3 i 5ºC, comparades amb les del dia abans, malgrat tot, a Palamós només va pujar un grau.
En aquest sentit, els 22,7ºC de Calonge van ser la màxima més alta del dia, en canvi, la màxima més baixa foren els 18,8ºC de Palamós-Club Nàutic CB.
Pel cantó de les mínimes, veiem com aquestes van ser 2 graus més altes de mitjana, en comparació amb les del dia anterior, a causa del cel ennuvolat que hi va haver de nit i matinada., no obstant, a Palamós la mínima va ser 1,5ºC més elevada que la del dia abans.
Els 12,9ºC de Monells van ser la mínima més freda, per contra, els 16,3ºC de Calonge-Mas Pallí foren la mínima més alta. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir dimarts 27 d'octubre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 22,6ºC (13,7ºC)., Castell d'Aro 22,3ºC (14,2ºC)., Monells 22,0ºC (12,9ºC)., La Tallada d'Empordà 21,7ºC (13,9ºC)., Torroella de Montgrí 21,3ºC (13,7ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 27 d'octubre del 2015 a Palamós., temperatura màxima 19,4ºC, mínima 15,8ºC. Vent: fins les 10:00h va bufar vent del NNO, a 2 km/h de mitjana o hi va haver calma., a partir de llavors vent del E, ESE i SE, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de les 20:00h vent del S i SO, a 10/15 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 31 km/h SO. Estat de la mar amb maror (ones d'entre 0,5/1 metre) mar de fons del E., mar endins també hi havia maror, mar de fons del E (onatge sig. de 1,05 metres a les 08:00h davant del cap de Begur i de 1,17 metres a les 18:00h), alçada màxima de l'onatge 2,27 metres a les 17:00h. Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 96%, mínima 89%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


3 fotos més d'ahir dimarts, amb mar de fons de llevant, surfistes i pàdel surf a La Fosca