Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 24 d’octubre del 2015

L'huracà Patricia apareix al golf de Mèxic per art de màgia

L'huracà Patricia ahir al vespre va situar-se al mig del golf  de Mèxic, segons l'Espai del Temps de TV3.


Com si fos una mena d'innocentada que s'hagués avançat dos mesos, ahir al vespre l'huracà Patricia va aparèixer al mig del golf de Mèxic, a tenor de la imatge que va obrir l'Espai del Temps de TV3 d'ahir al vespre.
Deixant de banda el gol que vàren marcar als telespectadors (segurament es tractava de l'huracà Katrina de l'any 2005), l'huracà Patricia va començar a entrar en territori mexicà passades les 16:00 hores, procedent del Pacífic.
L'ull de l'huracà va entrar a les costes de Cuixmala, Jalisco (a 800 quilòmetres de la capital de Mèxic), cap a les 18:15h. En el moment de tocar terra, el fenomen tenia vents sostinguts de 305 km/h i ratxes de fins a 380 km/h .

Aquest huracà, format al Pacífic, es considera el més intens de tota la història i els meteoròlegs l'han anomenat El Monstre.
Dijous al matí només era una tempesta tropical i al cap de poques hores, aquella mateixa nit, es va convertir en un huracà de categoria 5, la màxima de l'escala Saffir-Simpson. Aquest fet va ser provocat per les temperatures inusualment càlides que presenten les aigües de l'est del Pacífic, les quals arriben a sobrepassar els 30ºC en alguns punts, a causa del fenomen del Niño.


Trajectòria prevista de l'huracà Patricia. Veiem com demà diumenge arribarà a la frontera entre Mèxic i Texas.


Les autoritats van ordenar el tancament dels aeroports de Puerto Vallarta i Manzanillo, dos centres de vacances que es troben a la zona més afectada. La circulació terrestre cap a la regió es va interrompre des de les13:00h d'ahir divendres i les instal·lacions elèctriques van apagar-se per precaució.

Patricia s'ha comparat amb el tifó Haiyan que va devastar les Filipines el 2013, deixant més de 6.300 morts i danys colossals, no obstant, Haiyan va tenir vents màxims de 314 km/h i Patricia ha arribat als 400 km/h, això fa que es consideri com el més intens que hi hagut a l'hemisferi occidental.

La formació de l'huracà Patricia ha inquietat als experts, ja que mai s'havia format un huracà de forma tan ràpida. "De ser un grup de tempestes elèctriques poc organitzades, s'ha transformat en un dels sistemes tempestuosos més forts i poderosos del planeta", segons el Centre Nacional d'Huracans dels Estats Units.

La mida del fenomen és tan gran que ni tan sols la Sierra Madre mexicana serà capaç d'aturar-lo. Les autoritats mexicanes preveuen que, en les properes hores, els vents i les pluges de l'huracà arribin la nit de dissabte a Zacatecas, a 600 quilòmetres de la costa, a l'altre costat de les muntanyes i ,fins i tot, a Tamaulipas, a l'extrem nord-est del país, a les costes del golf de Mèxic.


L'huracà Patricia entrant a les costes mexicanes ahir al vespre.