Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 11 de juliol del 2016

9 de juliol: segueix la intensa calor i platges de gom a gom

La platja de Castell amb gran afluència de banyistes el passat dissabte 9 de juliol a la tarda.

El passat dissabte 9 de juliol, es pot afirmar que l'única novetat de la jornada respecte els dies anteriors, va ser l'absència quasi total de nuvolositat, si no fos per l'aparició d'alguns cirrus esporàdics que costaven de veure.
El sol i la calor de plena canícula no ens van donar treva a Palamós, on la temperatura mínima va ser gairebé insoportable, amb uns exagerats 24,1ºC., a més, la temperatura màxima va tornar a ser inusualment elevada tractant-se de la nostre vila, amb 30,4ºC de temperatura real i 41ºC de temperatura de xafogor a primeres hores de la tarda. Així mateix, per segona jornada consecutiva a la població veïna de Calonge el termòmetre es va disparar de manera molt important, amb 35ºC de màxima

Amb aquestes dades, tal com podeu comprobar al recull d'imatges, la platja de Castell es va convertir en un autèntic formiguer de gent que fugia de la intensa calor.
Per sort, es preveu que entre demà passat (dimecres) i el proper divendres, les temperatures ens donin un lleuger respir, gràcies a l'entrada d'una massa d'aire fresc procedent de latituds més elevades. Si en els darrers dies hem tingut una bombolla d'aire càlid amb isotermes al voltant de 20ºC a 850hPa, es preveu que entre dimecres i divendres hi hagin isotermes al voltant de 10ºC a 850hPa. Tot això anirà acompanyat d'una entrada de vent de tramuntana fluixet a la nostre zona, amb algun cop moderat, entre dimarts al vespre i el dijous a primeres hores del dia.


Posta de sol del passat dissabte 9 de juliol, amb cel serè i tonalitats groguenques degut a la pols del Sàhara. Font: càmera web del Club Nàutic Costa Brava (Palamós)

D'altre banda, les temperatures màximes que van registrar-se el passat dissabte 9 de juliol al Baix Empordà, van pujar a totes les estacions meteorològiques, però amb més intensitat a la costa que no pas a l'interior, a causa de la presència de vent aponentat al matí i un sol de justícia.
Per exemple, a Castell d'Aro la màxima va pujar 3,0ºC respecte el divendres, a Torroella de Montgrí pujà 2,5ºC i a La Bisbal d'Empordà va ascendir 1,1ºC. A Palamós la màxima ascendí 1,5ºC respecte el dia abans.
En aquest sentit, els 35,0ºC de Calonge van ser la màxima més alta del dia, en canvi, els 30,2ºC de Palamós-La Fosca van ser la màxima més baixa.

Per la banda de les mínimes, veiem com aquestes van baixar a tot arreu gràcies a l'absència de nuvolositat.
Per exemple, a Castell d'Aro la mínima va baixar 2,5ºC respecte el divendres, a La Bisbal d'Empordà descendí 2,3ºC i a Torroella de Montgrí baixà 1,2ºC. L'excepció apareix a Palamós, on la mínima va ser 0,7ºC més alta que la del dia anterior.
Els 17,6ºC de Monells van ser la mínima més baixa del dia, per contra, els 24,1ºC de Palamós foren la mínima més elevada. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades el passat dissabte 9 de juliol al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 34,0ºC (17,6ºC)., La Tallada d'Empordà 33,4ºC (19,3ºC)., Castell d'Aro 33,6ºC (20,2ºC)., La Bisbal d'Empordà 33,1ºC (18,5ºC)., Torroella de Montgrí 31,4ºC (19,3ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dissabte 9 de juliol del 2016 a Palamós., temperatura màxima 30,4ºC, mínima 24,1ºC. Estat del cel asserenat, però amb algun núvol alt esporàdic, amb entre 1/8 o 2/8 Ci., lleuger to groguenc al capvespre degut a la presència de pols en suspensió. Vent: fins les 11:00h va bufar vent de component NO, O i OSO, a 5/10 km/h de mitjana., a partir de llavors vent de component NNE, NE i ENE, a 10 km/h de mitjana., a partir de les 18:00h vent del S, SSO i SO, a 10 km/h de mitjana., a partir de les 22:00h vent del S, SSO i SO, a 2/5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29 km/h S. Estat de la mar amb mar arrissada fins a primeres hores de la tarda, amb un xic de marejol a la tarda/vespre., mar endins hi havia de forta maror a marejol (onatge sig. de 1,29 metres a les 08:00h davant del cap de Begur, de 0,82 metres a les 12:00h i de 0,35 metres a les 18:00h). Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1014hPa. Humitat relativa màxima 80%, mínima 44%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)

2 fotos més de la platja de Castell plena de gent el passat dissabte 9 de juliol a la tarda