Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 22 d’octubre del 2018

La font del mas Blanquet


La font del mas Blanquet, tot i la falta de pluges registrada en els anys i mesos anteriors, encara presentava un rajolí d'aigua quan vaig fer aquestes fotos, durant la primera setmana d'octubre.
Aquesta font es troba situada dins l'extens terme municipal de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura, però tocant el terme de Calonge, al costat de la urbanització "Río de Oro".
La surgència apareix a uns 110 msnm, en un dic àcid en esquistos i granitoides. Podem observar-hi la presència d'una aixeta que en aquells moments no rajava, però al seu costat, un xic per sobre, apareix el broc que deixa el petit rajolí.
Al seu davant hi trobem una bonica esplanada, custodiada per un gruixut mur de pedra i una gran alzina. Malauradament, aquest indret podria ser encisador, sinó fos per l'aspecte de deixadesa que presenta actualment, ja que fa anys que no si fan tasques de desbrossament, tot això unit a l'existència de les restes d'un campament improvisat, amb nombrosos residus.

D'altre banda, cal destacar que tota l'àrea que envolta la font possiblement sigui una de les zones més maltractades de tot el Baix Empordà. En pocs metres hi trobem una zona on s'hi acumulen piles de graves per a la construcció, una descomunal pedrera en actiu, una pedrera abandonada, un antic abocador, un camp de tir i dues urbanitzacions al mig de la muntanya.