Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 23 d’octubre del 2018

Resum meteorològic del 16 al 21 d'octubre a Palamós

Creixement de cúmuls sobre la badia de Palamós, el passat dimarts 16 d'octubre al migdia. Poc després de la mitjanit es van escapar alguns ruixats. 

Les darreres jornades han estat marcades per una certa inestabilitat atmosfèrica, a causa de la proximitat de l'embossament d'aire fred que hi havia centrat al sud de la península, unit a l'àrea de baixa pressió que emergia des del nord d'Àfrica. Malgrat tot, el sol s'ha acabat imposant durant el passat cap de setmana.
També cal remarcar que s'ha enregistrat una notable mar de fons de gregal, amb forta maror o maror durant alguns dies.
Així mateix, la presència de gregal i tramuntana en superfície, entre d'altres factors, va fer que les precipitacions que hem tingut entre el 16 i el 21 d'octubre fossin poc destacables a la nostra vila.

Entrant en detalls, podem comprobar que la temperatura màxima més elevada va tenir lloc el passat dimarts 16 d'octubre, amb 21,8 ºC., per contra, la temperatura màxima més baixa foren els 19,3 ºC que hi van haver el dimecres 17 d'octubre.
Pel que fa a la temperatura mínima, veiem que el valor més baix es va donar el passat diumenge 21 d'octubre, amb 14,6 ºC., en canvi, la mínima més alta foren els 19,2 ºC enregistrats el passat divendres 19 d'octubre.

Així mateix, la humitat relativa més elevada va ser del 95 % el passat dijous 18 d'octubre., per contra, la humitat relativa més baixa fou del 64 % el passat dimarts 16 d'octubre.
En relació a la pressió en superfície, trobem que el valor més alt van ser els 1023 hPa del passat dissabte 20 d'octubre., per contra, la pressió més baixa foren els 1010 hPa enregistrats el passat dijous 18 d'octubre.

D'altre banda, la ratxa màxima de vent van ser els 39 km/h que hi van haver el dijous 18 d'octubre i el dissabte 20 d'octubre. 

Si mirem les precipitacions caigudes, es pot constatar que en total s'han recollit 12,6 mm, repartits de la següent manera: el dimarts dia 16 d'octubre 5,8 mm (a la mitjanit), el dimecres 17 d'octubre 0,4 mm (de matinada), el dijous 18 d'octubre 4,4 mm (matí i matinada) i el dissabte 20 d'octubre 2,0 mm (matí i matinada).

Imatge composada dels radars meteorològics del passat dimecres 17 d'octubre a les 00:42h. Veiem un ruixat fort al damunt de Palamós. 

Núvols baixos tapant el cel sobre la badia de Palamós, el passat dimecres 17 d'octubre a les 15:00h. Font: http://palamos.cam 

El passat dijous 18 d'octubre ens va visitar el creuer Artania (vegeu notícia de Ràdio Palamós).
Podem observar el cel cobert de núvols baixos i l'esplanada del moll Fèlix Ribera ben molla degut a la pluja caiguda durant el matí.