Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 30 de desembre del 2022

21 i 22 de desembre: el vent fa el ronso

 
Vídeo de la tercera jornada de la Christmas Race el passat dimecres 22 de desembre.

El vent es va fer pregar durant el passat dimecres 21 de desembre, però finalment va reaparèixer a partir del migdia.
Després de dues jornades consecutives d'intensa i persistent garbinada, el dia va començar amb un vent gairebé en calma. Aquesta situació es va perllongar fins passades les 12:00h, la qual cosa feia perillar la tercera jornada de competició de la Christmas Race. 
Per sort, quan ja es temia el pitjor, el garbí va tornar amb força a la badia de Palamós. Tot i que el vent del sud-sud-oest va bufar amb menys intensitat que el dia abans, encara es va enregistrar alguna ratxa força destacable de 44 km/h.
Com es normal, el garbí moderat va aixecar tràngol a la badia de Palamós. Mar endins, a 19 milles del cap de Begur, hi va haver un onatge significant d'1,29 m entre les 11:00h i les 14:00h, amb una alçada màxima de 2,13 m a les 11:00h. 

Pel que fa a la temperatura, la màxima va assolir 15,8 ºC i la mínima 9,7 ºC. El cel es va mostrar assolellat, amb intervals de núvols mitgencs Ac i núvols baixos Sc i St.
La pressió més elevada va enregistrar 1021 hPa i la mínima 1016 hPa. La humitat relativa va marcar un màxim del 89 % i un mínim del 75 %.  

Canvi de líders en dues classes de la Christmas Race

Aquell dia el neerlandès Hieke Schraffordt quedà primer en ILCA 4 mentre que els balears Marc Mesquida i Ramon Jaume encapçalaren el 420. 
L'ucraïnesa Sofia Naumenko es va mantenir cadavant d'IlCA 6 femení, el regatista dels Països Baixos Hidde Schraffordt continuà líder en ILCA 6 masculí i el suec Jonathan Llado, en classe Europe. 

   
Vídeo de la quarta i darrera jornada de la Christmas Race el passat dijous 23 de desembre.

El vent va brillar per la seva absència durant el passat dijous 22 de desembre.
La situació meteorològica fou dominada plenament per l'anticicló, amb un màxim de 1023 hPa en superfície i un mínim de 1020 hPa.
La poca diferència de temperatura entre la superfície del sòl i la superfície del mar, va impedir l'entrada de vent tèrmic o marinada, alhora que les isòbares també estaven molt separades, la qual cosa estroncà l'entrada de vent a les capes més baixes de la troposfera.
En prou feines es va enregistrar una ratxa màxima de 13 km/h SSO a la tarda.
L'estat de la mar es va veure molt més calmat que dies enrera, amb una lleu mar de fons del sud. Mar endins, al davant del cap de Begur, hi havia un onatge significant de 0,7 m a les 02:00h i una alçada màxima d'1,25 m.
L'estat del cel es va mostrar bàsicament assolellat, amb algunes capes de núvols mitgencs.

Pel que fa a la temperatura, la màxima va ser de 15,4 ºC i la mínima enregistrà 9,1 ºC. La humitat relativa va continuar molt alta, amb un màxim del 90 % i un mínim del 74 %.

Sense vent per acomiadar la 46ena edició de la Christmas Race

Després que el vent fos molt favorable durant les dues primeres jornades de competició, amb un tercer dia força interessant, el darrer jorn de la Christmas Race no es va poder competir per falta de vent. 
Els guanyadors finals foren els qui lideraven la classificació el dia anterior. 
Sofia Naumenko s''imposà en IlCA 6 femení i s'ha endut el Trofeu Manuel Albalat a la millor tripulació olímpica. Hidde Schraffordt guanyà en ILCA 6 masculí i el Trofeu Diputació de Girona, a la millor tripulació juvenil. 
L'ucraïnesa i el neerlandés foren els campions absoluts de la Christmas Race 2022. El neerlandès Hieke Schraffordt va ser el primer en ILCA 4 mentre que els balears Marc Mesquida i Ramon Jaume guanyaren en 420. 
El regatista de Països Baixos Hidde Schraffordt fou campió en ILCA 6 masculí i el suec Jonathan Llado, en classe Europe. En aquesta classe cal ressaltar el sisè lloc assolit per en Ramon Figueras, integrant del Club Nàutic Costa Brava - Vela Palamós. La també regatista del club palamosí, Emma Colins, aconseguí ser tercera sub 20.