Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 3 de desembre del 2022

Els pescadors rapitencs insten a investigar l’impacte del canvi climàtic en les pesqueries

 

La Ràpita acull el Fòrum Científic de la pesca a la Mediterrània. Una jornada on els pescadors han posat sobre la taula la necessitat que els científics controlin l’impacte del canvi climàtic sobre les pesqueres i així, les administracions deixin de pressionar i restringir l’activitat. Eusebio Rosales és el president de la Confraria de la Ràpita. 
La nova llei europea preveu reduir un 40% les jornades de la pesca d’arrossegament. Des de Catalunya, el govern ha demanat un alleugeriment d’aquestes restriccions. 
El fòrum permet crear un debat sobre aquest i altres aspectes entre la comunitat científica, el sector pesquer i les administracions. Amb relació a l’estat de la pesca, el president del fòrum, Luís Sánchez Lizaso ha afirmat que el Mediterrani viu una situació ‘que no és bona, però que no va a pitjor’. 
Per la seva part, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha celebrat que el municipi sigui l’epicentre del sector de la pesca durant aquests dos dies. També ha assegurat que el consistori estarà al costat del sector. Més de 45 ponents participaran en aquest fòrum.