Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 17 de desembre del 2022

Divendres 16 de desembre: pluja per cinquè dia consecutiu

Cel amenaçador vist des del pla de Sant Joan mirant cap al nord, el passat divendres 16 de desembre a la tarda.

El passat divendres 16 de desembre vàrem tenir el cinquè dia consecutiu amb precipitacions a la nostra vila.
Desgraciadament, que plogui un dia ja és difícil de veure en els temps actuals, però que plogui cinc dies seguits és un fet realment estrany.
La formació d'algunes nuvolades molt localitzades de matinada, va deixar un fort ruixat de curta duració pocs minuts abans de la una, amb 3,6 mm a la Fosca i 2,0 mm al barri Vell de Palamós. 
Això dona un  total de 41,4 mm a la Fosca i 32,0 mm al barri Vell de Palamós aquest mes de desembre.
Després d'aquestes precipitacions, la resta del dia es va mostrar força insegur, amb restes d'inestabilitat que van fer crèixer cúmuls gruixuts, però ja no donaren precipitacions a la vila palamosina. 

El cel es va mostrar més amenaçador a la tarda, mirant cap al nord. Aquest cop els Cumulus congestus descarregaren forts ruixats cap a Palafrugell i en indrets propers, amb un total de 6,9 mm a Palafrugell-Sant Pere i 6,8 mm a Palafrugell-Pi Verd. 
Amb aquestes pluges que van regant el terreny, els sembrats d'hivern es veuen molt beneficiats i van creixent molt bé, tal com podeu veure en alguna foto. 
D'altra banda, el passat divendres s'anotà una temperatura màxima de 14,4 ºC i una mínima de 9,9 ºC. La humitat relativa es va moure entre un mínim del 79 % i un màxim del 95 %. El vent es va mantenir en calma o bufà molt dèbil de direcció variable, ratxa màxima 16 km/h. 
Pressió màxima 1013 hPa, mínima 1000 hPa. Lleugera mar de fons.

Cel amenaçador vist des de Sant Daniel (Calonge i Sant Antoni), el passat divendres 16 de desembre a la tarda.

Un sembrat sortint amb força al pla de Calonge el passat divendres 16 de desembre.

Un sembrat sortint amb força al pla de Calonge el passat divendres 16 de desembre.

Imatge del radar meteorològic on es veu el ruixat que va caure sobre Palamós a les 00:40h del passat divendres 16 de desembre.