Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 7 de setembre del 2013

Previsió pel cap de setmana: ruixats i més fresca

Mapa de precipitació acumulada prevista fins diumenge a la nit. Observeu com a la nostre zona poden caure uns 10 litres, tot i que hi poden haver quantitats superiors de forma local. Cal destacar les grans acumulacions d'aigua que s'esperen en algunes comarques del Pirineu i Prepirineu de Lleida, com l'Alta Ribagorça, i els dos Pallars, on poden caure prop de 100mm.
Cap a l'interior de Girona de manera local podrien caure entre 25 i 50mm.


Avui dissabte a Palamós, la situació meteorològica estarà dominada pel pas d'un sistema frontal acompanyat per un embossament d'aire fred en altura.
Amb aquesta situació i com que el front romandrà una mica estàtic, cal esperar un dia molt inestable, amb núvols abundants i amb possibilitats que s'escapin quatre gotes durant el matí/migdia. De cares a la tarda/vespre pot arribar alguna tempesta que descarregui amb una mica més de força i deixar-nos algun ruixat d'entre 5 i 10 litres.
Les pluges i tempestes poden ser molt més generoses cap a l'interior de Girona durant la tarda/vespre, tal com podeu observar al mapa superior, amb alguns registres locals d'entre 25/50mm.

La temperatura màxima pot baixar entre 2 i 3ºC a la costa i entre 5 i 8ºC a l'interior. Les mínimes poden donar-se al final del dia, especialment allà on descarregui més.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí bufarà fluixet de direcció variable i amb estones de calma fins al migdia. A partir del migdia s'espera vent de xaloc o migjorn a 4/8 nusos. A la tarda/vespre tindrem vent de migjorn a 10/14 nusos, amb ratxes superiors, i vent de direcció variable moderat en cas de tempesta. A la nit hi haurà vent fluixet de direcció variable o calma, però amb el pas de les hores pot entrar vent del nord a 8/12 nusos.

A mar tindrem una lleugera mar de fons del sud-est durant les immediates hores, amb mar arrissada o marejol. Durant la resta del dia s'espera mar de fons de xaloc o migjorn, amb marejol o una mica de maror arran de costa, mar endins hi haurà maror.


Mapa de vent en superfície previst per avui dissabte a les vuit del vespre. S'espera vent de migjorn a 10/14 nusos de mitjana.


Aquest diumenge a Palamós esperem un altre dia dominat pels núvols, sobretot a la tarda, degut a la presència d'un embossament d'aire fred en altura, amb isotermes de -14ºC a 500hPa previstes de cares al vespre.
Amb aquesta situació, tot i que al matí dominical hi poden haver clarianes, ràpidament al llarg de la tarda poden tornar a crèixer grans nuvolades que descarreguin ruixats i tempestes a qualsevol punt de Girona, fins a la mateixa costa, les quals viatjaran ràpid empeses pel fort vent del sud-oest que bufarà en altura. No es descarta que pugui caure calamarsa o pedra

La temperatura màxima serà similar o lleugerament inferior al dia anterior, i la mínima serà una mica més baixa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord-est, a 5/10 nusos, durant la matinada i el matí de diumenge. A la tarda hi haurà vent fluixet de component est. A la nit s'espera vent del nord a 5 nusos., mar endins i al cap Creus pot bufar a 14/18 nusos de mitjana.

A mar tindrem maror generalitzada de matinada i al matí, amb mar de fons de migjorn i xaloc, i mar de vent de gregal. A la tarda hi haurà maror, amb mar de fons de xaloc. A la nit s'espera mar creuada, amb mar de vent del nord i mar de fons de xaloc.


Mapa de temperatura a 500hPa previst per diumenge al vespre. Es veu un marcat embossament d'aire fred a sobre nostre.