Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 21 de setembre del 2013

Previsió pel cap de setmana: sol i calor de dia

Mapa sinòptic previst per avui dissabte a les 20:00h. Veiem com tenim una situació anticiclònica.


Avui dissabte a Palamós tindrem un temps estable i assolellat, gràcies a l'establiment d'un anticicló de 1025hPa en el seu centre que abarcarà la major part del continent europeu.
El sol podrà veure's acompanyat per algun núvol baix, sobretot cap al sud de la Costa Brava., tampoc no es descarten algunes franges de núvols alts, els quals es faran més importants al vespre.

La temperatura màxima pot rondar els 28/30ºC al prelitoral gironí i els 25/27ºC a la costa.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà fluixet amb component variable fins al migdia., mar endins i al cap de Creus pot bufar tramuntana a 15 nusos de mitjana. A partir del migdia i a la tarda tindrem vent fluixet de component sud, est i sud-oest., mar endins i al cap de Creus s'espera tramuntana a 6/10 nusos. A la nit es preveu vent fluixet de component nord o calma.,  mar endins pot bufar tramuntama a 15 nusos.

A mar en les properes hores tindrem mar arrissada o marejol arran de costa, amb mar de fons del nord, i forta maror mar endins. A la tarda es preveu mar plana o arrissada arran de costa i maror mar endins, igual com a la nit.


Mapa de vent en superfície previst per diumenge a les 15:00h. Observem com bufarà vent fluixet de component est i nord-est.


Aquest diumenge a Palamós seguirem sota la influència de l'anticicló, amb un temps assolellat i càlid al migdia, però amb ambient fresc durant la matinada.
Com a contrapunt, les altes pressions ens poden enviar un lleuger flux de llevant sinòptic, el qual pot formar alguns núvols baixos costaners, més destacats cap al sud del país.

La temperatura màxima serà similar al dia anterior i la mínima serà més baixa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component nord durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 10/12 nusos. Al matí tindrem vent fluixet de gregal. A la tarda bufarà vent de gregal o llevant a 5/10 nusos. A la nit es preveu vent fluixet de gregal o calma.

A mar tindrem marejol arran de costa i maror mar endins, durant la matinada de diumenge, amb mar de fons del nord-est. Al matí s'espera entre marejol i maror arran de costa, amb mar de fons de gregal, igual com a la tarda. Al vespre i a la nit tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins, amb mar de fons.