Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 17 de maig del 2014

16 de maig: l'anticicló deixa imatges de postal

Mar blau i cel blau ahir al matí a la Fosca. Imatge mostrada a l'Informatiu de TVE Catalunya (minut 02:02).


L'anticicló que ens afectà ahir divendres 16 de maig ens va portar poques novetats en el panorama meteorològic.
Tal com podeu veure al recull de fotos d'avui, la tranquil·litat en el temps, la inexistència de nuvolositat i la bona visibilitat ens van acompanyar durant tota la jornada. Aquest fet ens va deixar gaudir d'unes vistes esplèndides del nostre paisatge costaner, no obstant, tot i l'ambient assolellat la temperatura màxima només va pujar fins als 18,7ºC a Palamós, a causa del vent de mar que ens afectà i que encara es manté fresc en aquestes dates.
També s'ha de fer esment a la presència del fenomen de les minves, un altre convidat habitual de les situacions anticiclòniques.


Minves a causa de l'anticicló que ens afectà ahir. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3


En un altre ordre de coses, les temperatures màximes del Baix Empordà van experimentar una devallada d'entre 2 i 4 graus respecte el dia anterior, amb els 22,9ºC de Monells com a dada més destacada.
Les mínimes, per la seva banda, van tenir un comportament anàrquic segons l'estació, amb indrets on aquestes foren més altes i indrets on baixaren, destacant els 9,1ºC de la Bisbal d'Empordà com a mínima més baixa.

Màximes registrades ahir divendres 16 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 22,9ºC (10,6ºC)., la Tallada d'Empordà 21,3ºC (10,6ºC)., Castell d'Aro 20,9ºC (13,3ºC)., Torroella de Montgrí 20,7ºC (10,8ºC)., la Bisbal d'Empordà 20,7ºC (9,1ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir divendres 16 de maig del 2014 a Palamós., temperatura màxima 18,7ºC, mínima 13,2ºC. Estat del cel serè, amb Sc i St sobre el mar a primeres hores de la tarda 3/8. Vent del N de matinada, a 15 km/h de mitjana., vent del ENE al matí, a 10/15 km/h de mitjana., vent del SO a la tarda, a 10 km/h de mitjana., vent del SO al vespre i a la nit, a 15 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 39 km/h N (de matinada). Estat de la mar amb mar arrissada a primeres hores i marejol a partir del migdia., mar endins hi havia maror (onatge sig. de 1,17 metres a les 13:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1016hPa. Humitat relativa màxima 70%, mínima 39%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Recull de fotos d'ahir divendres amb sol i bona visibilitat