Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 21 de maig del 2014

20 de maig: núvols baixos, maror i quatre gotes

Mar de fons i cel cobert de núvols baixos ahir dimarts.


Ahir dimarts 20 de maig, tal com es preveia, vàrem tenir una jornada marcada pel cel ennuvolat, algunes boirines a la costa i la típica boira que en ocasions cobreix les parts enlairades de les Gavarres, tot anunciant l'arribada de pluja.
A mar també hi va haver força moviment, degut a la marcada mar de fons del sud-est existent, produïda per l'ampli recorregut marítim de les isòbares.

El pas d'una línia d'inestabilitat, alimentada per un aport d'humitat procedent dels vents febles i humits del Mediterrani, va propiciar el creixement d'alguns cúmuls que descarregaren petits ruixats a darreres hores del dia, amb només 2,0 mm recollits al centre del nucli antic de Palamós i 2,6 mm a la Fosca.
Cal destacar que aquestes quantitats testimonials poden augmentar una mica un cop hagi sumat la pluja que ha caigut la passada matinada i la prevista per les immediates hores.
A la resta del Baix Empordà tampoc es va recollir gran cosa durant ahir dimarts.

Pluja caiguda ahir dimarts 20 de maig al Baix Empordà:

Castell d'Aro 2,5 mm., la Tallada d'Empordà 1,4 mm., Torroella de Montgrí 1,1 mm., la Bisbal d'Empordà 0,9 mm., Monells 0,8 mm.

Pel que fa a les temperatures màximes del Baix Empordà, aquestes van ser entre 2 i 3 graus més baixes que les del dia anterior degut als núvols, no obstant, cap a la costa la devallada fou menys destacable. Els 21,2ºC de Monells o de la Tallada d'Empordà van ser les màximes més elevades.
Les mínimes, per la seva banda, van ser entre 3 i 4 graus més altes a causa de la mateixa nuvolositat, amb els 11,8ºC de Monells com a mínima més curta.

Màximes registrades ahir dimarts 20 de maig al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Monells 21,2ºC (11,8ºC)., la Tallada d'Empordà 21,2ºC (13,8ºC)., la Bisbal d'Empordà 20,9ºC (13,6ºC)., Torroella de Montgrí 19,5ºC (14,6ºC)., Castell d'Aro 18,6ºC (14,8ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimarts 20 de maig del 2014 a Palamós., temperatura màxima 18,2ºC, mínima 16,3ºC. Estat del cel ennuvolat 7/8 St, Sc i Cu, amb petits ruixats a darreres hores, boirines a la costa i boires a les Gavarres., alguna clariana esporàdica al migdia. Vent de component ESE fins al vespre, a 5/10 km/h de mitjana., vent del NE a partir del vespre, a 10 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 19 km/h ESE. Estat de la mar amb maror o forta maror arran de costa, mar de xaloc., mar endins hi havia forta maror (onatge sig. de 1,88 metres a les 14:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1014hPa, mínima 1011hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 86%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


2 imatges més d'ahir dimarts amb cel cobert i mala mar