Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 31 de maig del 2014

Previsió pel cap de setmana: dissabte variable i diumenge assolellat

Mapa sinòptic previst per avui dissabte a les 14:00h. S'observa un embossament d'aire fred de -20ºC a 5600 metres d'altura.


Avui dissabte, a Palamós cal esperar un matí dominat pel sol, no obstant, com que tindrem un embossament d'aire fred en altura d'uns -21ºC a 500hPa, amb el pas de les hores el cel s'anirà ennuvolant amb el creixement de cúmuls, els quals podrien deixar-nos algun petit ruixat o quatre gotes a partir del migdia.
Les nuvolades anirien viatjant de nord a sud i acabarien desapareixent per deixar pas a una tarda assolellada.

La temperatura màxima pot pujar entre dos i tres graus més que el dia anterior a la nostre comarca.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet i de direcció variable durant aquest matí. Al llarg de la tarda pot entrar vent de garbí a 6/8 nusos de mitjana. Al vespre s'espera vent en calma. A la nit es preveu l'entrada de vent del nord-oest a 2/5 nusos, amb estones de calma. Mar endins i al nord de l'Alt Empordà pot bufar mestral a 16/20 nusos de mitjana durant la nit.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es preveu amb mar arrissada al matí i marejol a la tarda arran de costa, tot això durant tot el dia. Mar endins s'espera forta maror.


Mapa de coberta nuvolosa previst per diumenge a les 14:00h. Es preveu un temps assolellat.


Aquest diumenge, l'allunyament de l'embossament d'aire fred en altura cap al sud de la península, permetrà que tinguem una jornada dominada pel sol, amb algun núvol baix decoratiu a la tarda.

La temperatura màxima podrà ser més elevada i la mínima també serà clarament més alta que la del dissabte gràcies al vent del nord reescalfat.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord, a 8/12 nusos de mitjana, durant la matinada i el matí del diumenge. Mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar vent del nord a 15/20 nusos de mitjana. A la tarda pot bufar vent de garbí durant unes hores a 10 nusos de mitjana. Al vespre/nit tornarà a entrar la tramuntana a 10/12 nusos de mitjana.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa, maror a poca distància i forta maror mar endins, al llarg de tot el dia.