Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 14 de juny del 2023

Dilluns 12 de juny: primera nit tropical i més dades sobre el terratrèmol

Mapa del IGN on veiem la intensitat que va assolir el terratrèmol del passat diumenge i algunes de les poblacions des d'on es va sentir.

El terratrèmol del passat diumenge 11 de juny va ser percebut des de nombroses poblacions del Baix Empordà i en altres indrets.
A Palamós el terratrèmol de magnitud 3.1 va assolir una intensitat II-III. També va ser percebut des de Palafrugell, Begur i fins tot Badalona.
D'altra banda, l'informe del ICGC ens indica que va ser lleugerament percebut, sense danys, als municipis de Pals, Begur, Vall-llobrega, Palafrugell i Cadaqués. 
 

Nuvolades creixent amb força cap a l'interior i núvols prims sobre Palamós, el passat dilluns 12 de juny al migdia. Font: càmera web de Palamós

En un altre ordre de coses, malauradament, la manca de precipitacions que ha caracteritzat les darreres jornades, ha vingut precedida per un inici de setmana especialment càlid, sobretot de nit.
La forta insolació que esdevé durant el dia, l'illa de calor urbana, la presència d'abundants núvols prims i l'arribada d'una anomalia positiva de 2 ºC a 1.500 m, va provocar l'aparició de la primera nit tropical de la temporada. A l'estació meteorològica de Palamós (barri Vell) s'enregistrà una mínima de 20,7 ºC.

Altres dades meteorològiques del passat dilluns 12 de juny: Temperatura màxima 24,2 ºC. Pressió màxima 1011 hPa, mínima  1008 hPa. Humitat del 68 al 87 %. Vent fluixet del SSE a les hores centrals, ratxa màxima 27 km/h. Nuvolositat en varis nivells, amb Cb cap a l'horitzó N i NNO.

El creuer Marella Discovery 2 amarrat al port de Palamós el passat dilluns 12 de juny al matí. Font: càmera web de Palamós. 
Va arribar poc després de les 8 del matí, provinent del port cors d'Ajaccio, i continuà el viatge cap a Palma a partir de les 6 de la tarda. Portava 1.800 passatgers a bord, la majoria de nacionalitat britànica.

Sortida de sol amb abundants núvols alts i mitgencs el passat dilluns 12 de juny. Font: càmera web de Palamós