Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 21 de juny del 2023

Dissabte 27 de maig: posta de sol amb pols del Sàhara i Cumulonimbus llunyà

Posta de sol del passat dissabte 27 de maig amb pols del Sàhara i Cumulonimbus llunyà.  

Igual com ha succeït en les darreres jornades, el passat dissabte 27 de maig vàrem rebre la visita d'una intrusió de polsim procedent del desert del Sàhara a l'atmosfera.
Es tracta d'un altre dels fenòmens atmosfèrics típics d'aquestes dates. Tal com podeu observar a les fotografies que vaig realitzar durant la posta de sol, el cel va adquirir un to marronós que delata aquestes situacions.
A part d'intuir la presència de pols del Sàhara, també es podia apreciar un Cumulonimbus molt llunyà, amb l'astre rei amagant-se al seu costat.
El núvol de tempesta descarregà al nord del Ripollès, a les comarques del Conflent i el Vallespir, a la Catalunya del Nord.
Segons el SMC, a Ulldeter van caure només 1,8 mm, quedant-se el gruix de la precipitació a l'altra banda del Pirineu.

Dades meteorològiques del passat dissabte 27 de maig a Palamós: Temperatura màxima 20,7 ºC, mínima 14,3 ºC. Humitat del 76 al 90 %. Pressió màxima 1018 hPa, mínima 1014 hPa. Vent de garbí fluixet a les hores centrals de la jornada, ratxa màxima 24 km/h.
Temps assolellat amb cel enterbolit per la calitja., presència d'intervals de núvols alts, amb de 2/8 a 5/8 Ci i Cs., Cb cap a l'horitzó N al vespre.

Mapa de pols en suspensió del passat dissabte 27 de maig. Veiem una intrusió de polsim del Sàhara a sobre el Mediterrani occidental.

Mapa de llamps del passat dissabte 27 de maig. Veiem la tempesta que hi hagué al nord del Ripollès.


Més fotos de la posta de sol del passat dissabte 27 de maig