Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 15 de juny del 2023

Dimarts 23 de maig: unes tempestes sense pena ni glòria

Mapa de llamps del passat dimarts 23 de maig. Veiem aparat elèctric al damunt de Palamós.  

El passat dimarts 23 de maig ens van despertar el so d'alguns trons, però per no perdre la tradició només van caure quatre gotes.
De matinada i a primeres hores del matí ens van creuar dos nuclis tempestuosos que viatjaren de NE a SE, acompanyats per la presència d'aire fred en altura, amb l'isoterma de -17 ºC a 5.500 m.
Podem veure que la vila palamosina va quedar al bell mig de dues tempestes, sense veure's beneficiada directament per cap de les dues.
La primera va arribar cap a les 04:40h i va passar per l'oest i a l'interior, descarregant 5,5 mm a la població veïna de Calonge. 
A Palamós en prou feines caigueren quatre gotes, amb un total de 1,4 mm a Palamós-Passeig del Mar, 1,2 mm a Palamós-La Fosca i 1,0 mm a Palamós (barri Vell).
La següent tempesta va passar per sobre del mar, just al davant de la costa i s'observaren cortines de precipitació, però només caigué alguna roina en terra. 

Més dades meteorològiques del passat dimarts 23 de maig: Temperatura màxima 23,8 ºC, mínima 15,7 ºC. Humitat del 55 al 90 %. Pressió màxima 1014 hPa, mínima 1012 hPa. Vent fluixet amb cops moderats o forts de component nord i nord-nord-est, ratxa màxima 52 km/h N.
 
Imatge del radar meteorològic a les 06:30h.

Imatge del radar meteorològic a les 04:40h.

Imatge del satèl·lit Meteosat en format visible a les set del matí on es veu la tempesta al davant de Palamós.