Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 25 de juny del 2023

La crisi climàtica: Es pot salvar el planeta amb idees enginyoses?

 
Amb noves tecnologies s'extreu CO2 de l'aire i l'aigua, però encara en quantitats mínimes. 
És impossible frenar així la crisi climàtica, però mitjançant solucions tècniques s'intenta de totes maneres reduir la quantitat de CO2 a l'atmosfera. 

Com pot contribuir realment l'alta tecnologia a la protecció del clima? I quines conseqüències té alterar una vegada més el curs de la natura? Hi ha moltes idees sobre això: la pols de roca de basalt en els cultius ajuda a eliminar diòxid de carboni a l'atmosfera i remineralitza el sòl mantenint-lo fèrtil.
El carbó vegetal també té un efecte similar. Algunes de les idees són atrevides: una pantalla protectora formada de partícules a les capes superiors de l'atmosfera podria esmorteir la llum del sol. 
L'erupció del volcà filipí Pinatubo el 1991 va demostrar com funciona això. Va llançar milions de tones de diòxid de sofre a l'estratosfera. El resultat va ser un refredament mesurable de la Terra. En teoria, seria possible fer-ho ja amb avions, però els experts adverteixen que les conseqüències per al clima i les persones se sentirien a tot el món i serien incontrolables.