Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 2 de febrer del 2010

Butlletí climàtic del mes de gener


Neu a les Gavarres. Imatge que ja s'ha repetit vàries vegades aquest mes passat.

A ningú se li escapa que aquest passat mes de gener ha estat caracteritzat per les baixes temperatures, degut a l'entrada de vàries masses d'aire fred i també, per les nombroses jornades on la pluja ens ha acompanyat.
Tot això, ho podreu comprobar a l'avanç del butlletí climàtic del mes de gener que ha fet el Servei Meteorològic de Catalunya:

"El Servei Meteorològic de Catalunya, adscrit al Departament de Medi Ambient i Habitatge,qualifica el mes de gener de 2010 de fred, a gran part de Catalunya, a excepció de punts de la depressió Central, on el mes ha resultat lleugerament càlid.

Pel que fa a les precipitacions, ha estat un mes plujós o molt plujós a la majoria de comarques, si bé a moltes zones del terç nord del territori, ha resultat normal o sec.

El mes de gener ha estat fred a gran part del territori, amb anomalies negatives que han estat per sota dels -2,0 ºC, a molts punts del quadrant nord-est del territori, parts més altes del Pirineu, el Prepirineu i punts del Prelitoral Central.
Això s’explica, per les situacions meteorològiques amb un predomini de vents de component nord-est, que han vingut arrossegant masses d’aire molt fredes, provinents de l’interior del continent europeu. En canvi, s’han produït anomalies lleugerament positives a punts de la depressió Central, probablement, per la baixa freqüència de dies de boira que hi ha hagut durant el present mes de gener"

Per llegir l'informe complet accediu al següent enllaç :

http://www.meteocat.com/mediamb_xemec/servmet/pagines/Premsa/010210NPGENERSMC.pdf

Dades actuals:

9,0 cº
70 % hr
1021 hpa
mínima 2,1 cº
màxima 11,8 cº
cel estrellat
vent fluix de garbí
marejol amb àrees de maror