Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 10 de febrer del 2010

Les rieres han revifat


Imatge de la riera de la Vall dels Molins (Calonge).

Les pluges abundants de les dues darreres jornades, han revifat tots els torrents i rieres que baixen del sector central del Massís de les Gavarres, sobretot de la zona del Puig d'Arques i Romanyà.
Si fa dos dies aquests cursos fluvials estaven gairebé secs o amb algunes basses, actualment el panorama és molt diferent, com mostren les fotos que he fet.
Les quantitats de precipitació caigudes a l'interior del massís, tot i no disposar de pluviòmetres, de ben segur que hauran sigut quantitats properes als 100 mm o més, degut a l'efecte orogràfic.
Una idea d'això ens la dóna el fet que en poblacions situades a les faldes del massís, han caigut quantitats properes als 100 mm, com a Calonge o a Cassà de la Selva. Quantitats més modestes, s'han donat en d'altres llocs, com a Palamós, on després dels 8,5 mm caiguts ahir al vespre/nit, hem recollit 56 mm.
Un altre element que no ha faltat a la seva cita ha estat la neu, ja que durant les darreres hores s'ha tornat a veure nevar a partir d'uns 150/200m a les Gavarres.

Resclosa a prop del Molí de més Amunt, riera de la Vall dels Molins (Calonge):



Passallís a la riera de Mas Riera (Sta.Cristina d'Aro):



Un torrent del sector de Romanyà de la Selva (Sta.Cristina d'Aro):