Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 18 de febrer del 2010

Un altre temporal


Mapa de pressió en superfície del model MM5. Observeu com aquesta matinada tindrem una baixa de 987 hpa davant nostre.

Aquesta propera nit es produirà un sobtat canvi de temps, que vindrà acompanyat per pluges abundants i un fort temporal marítim.
Tot això vindrà provocat pel pas d'una nova borrasca, que tot i no ser molt gran en extensió, serà molt profunda, ja que en el seu centre es preveuen pressions molt baixes de només 987 hpa.
Encara que per la seva posició, ens enviarà vents de gregal i tramuntana, el fet que estigui molt a prop nostre, farà que ens pugui aportar algunes precipitacions.
Concretament, es preveu que en tota la zona costanera es recullin quantitats d'entre 15/30 mm, superiors en llocs on l'orografia del terreny empenyi les masses d'aire humit cap amunt, com per exemple, a les Gavarres, a les Muntanyes de Begur o a les Alberes/Cap de Creus.
La cota de neu estarà situada als 1300 m, amb acumulacions de 5/10 cm al Pirineu gironí.
Es preveu que al llarg del divendres la nuvolusitat sigui abundant, amb alguns plugims al matí i obertura de clarianes al vespre.
No és descartable, algun ruixat de poca importància en punts de l'interior, i al sud de la Costa Brava durant la tarda.

Atenció amb l'estat de la mar, ja que a prop de la costa s'esperen ones properes als 2 m d'alçada durant la pròxima nit, de direcció NE.
Al llarg del matí, quedarà mar de fons del nord, amb maror.
A partir de demà a la tarda, l'onatge podria augmentar fins arribar a ones pròximes als 3 m, sobretot al nord del Cap de Begur, les quals serien de direcció N.
A la línia costanera l'onatge seria més modest amb àrees de maror.

Els vent bufarà de component NE al llarg de la nit, a uns 15/20 nusos. A partir de demà al matí el vent seria fluix i de component SO, per girar de cares a la tarda, a component N a uns 15/20 nusos, superior al nord del Cap de Begur.

Model WAM d'onatge previst per demà a la tarda. Observeu el temporal de tramuntana amb ones properes als 3 m que hi haurà al nord del Cap de Begur: