Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 20 de febrer del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa de superfície amb fronts, de la USAF. Observeu el sistema frontal que s'acosta per l'oest de la Península, responsable d'un nou canvi de temps pel diumenge.

Aquest cap de setmana es podrà dividir en dues meitats, ja que el temps tranquil d'avui dissabte deixarà pas a un diumenge, amb nuvolusitat més abundant, degut a l'acostament d'un sistema frontal molt desgastat.

Per avui dissabte a Palamós, hem d'esperar un dia assolellat, cosa rara pels temps que corren, amb l'aparició d'algún núvol alt i mig de cares a la tarda.

El vent serà fluix i de component S al matí, més reforçat a partir de la tarda, on giraria més clarament a garbí a uns 10/12 nusos., a partir del vespre el vent seria fluix i de component E.

El mar es veurà poc alterat al matí, amb mar arrissada o amb una mica de mar de fons del nord., a partir de la tarda l'onatge podria augmentar i passar de marejol a maror, de direcció SO.

La temperatura màxima rondarà els 12/14 cº.

Mapa d'0natge previst per diumenge al migdia . Observeu com el llebeig podrà aixecar maror:



Per demà diumenge, hem d'esperar un dia amb nuvolusitat abundant, amb algunes clarianes al matí degut al pas de bandes de núvols en tots nivells, més abundants a partir de la tarda.

A la tarda, no és descartable que ens arribin algunes febles precipitacions.

El vent serà de component S i SO, al llarg de tota la jornada, més reforçat a primera hora de la tarda amb ratxes superiors als 20 nusos, més fortes al nord del Cap de Begur.

El mar es veurà força alterat amb ones properes a 1'5 m. fins la línia costanera, a partir del migdia.

La temperatures màximes no experimentaràn grans canvis, les mínimes oscil.laràn entre els 2/4 cº a l'interior de la comarca i els 4/6 cº a la costa.