Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 6 de febrer del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst per dilluns a la nit., observeu com tindrem a sobre una altre borrasca.

Després del ruixat d'ahir a la tarda que ens va deixar 4 mm, producte de les restes d'inestabilitat que van quedar de la perturbació del dijous, sembla que tindrem una pausa d'un parell de dies, coincidint amb el cap de setmana.
Així i tot caldrà aprofitar les estones de sol d'aquests dos dies, ja que l'anticicló no es voldrà quedar gaire més temps amb nosaltres.
Dilluns sembla que es tornaria a embolicar la troca amb la formació d'una nova borrasca, la qual a hores d'ara, sembla que es podria mostrar força activa a les nostres comarques.
Aquesta inestabilitat en el temps es podria allargar tota la setmana, ja que la posició dels centres d'acció ara com ara, afavoreix l'entrada de masses d'aire fred procedents del nord del continent. Tota aquesta situació vé promoguda per l'establiment de dos anticiclons al nord del continent, un situat cap a les Illes Britàniques i un altre cap a a l'est d'Escandinàvia, entre els dos, ens envien tot un passadís d'aire fred cap al centre d'Europa, el qual ens pot continuar arribant a glopades. S'haurà d'estar atents amb la posició final de les baixes presions i de l'intensitat de la glopada d'aire fred, ja que podríem tenir un bon enrenou al llarg de la setmana.

La previsió més immediata ens diu que avui dissabte a Palamós, hem d'esperar un dia amb la presència d'estones de sol, però també amb alguns núvols baixos que es poden fer presents a partir del migdia i fins i tot abundants a la tarda, per tornar a desaparèixer de cares al vespre.
La temperatura màxima rondarà els 14/16 cº.

El vent podrà bufar de component SW al llarg del matí, a uns 6/8 nusos. Al llarg de la tarda seria de component S/SE d'uns 8/10 nusos, al vespre/nit entraria el N/NW més reforçat, a uns 12/14 nusos, superior al nord del Cap de Begur.

Al mar trobarem maror, amb mar de fons del sud, sobretot al matí. De cares a la nit del dissabte, podrem arribar a forta maror, sobretot lluny de la línia costanera, amb ones de direcció nord.

Model WAM de vent en superfície., observeu com la tramuntana podrà bufar amb ganes aquest diumenge a primeres hores del matí:



Per diumenge s'ha d'esperar un dia bàsicament assolellat, amb algún núvol alt de cares a la tarda.
La temperatura màxima a Palamós estarà entorn dels 12/13 cº i la mínima rondarà els 8/10 cº.

El vent serà de component N sobretot a primeres hores del matí, on podrà bufar a uns 15 nusos a Palamós i a uns 24 nusos al nord del Cap de Begur., a últimes hores del dia la tramuntana disminuirà molt d'intensitat.
L'onatge a prop de la costa serà de maror a forta maror, sobretot al matí, disminuïnt de cara a la tarda.

Com sempre recordar que aquesta previsió és a títol orientatiu, es recomana seguir les actualitzacions en la previsió pels mitjans oficials.