Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 27 de febrer del 2010

Previsió pel cap de setmana



La situació sinòptica d'aquest cap de setmana, vindrà marcada per la influència d'una profunda borrasca que passarà pel nord de la Península, la qual pot generar un important temporal marítim, amb ones superiors als 10 m. d'alçada a tot el litoral gallec i cantàbric, el vent podrà ser superior als 150 km/h i les pluges quantioses.
Nosaltres en canvi, estarem sota el domini de la dorsal africana i només notarem un augment transitori de la nuvolusitat, juntament amb un increment del vent del sud i sudoest, amb notable alteració marítima.

Per avui dissabte a Palamós, hem d'esperar un dia amb abundant nuvolusitat, la qual podrà anar augmentant amb el pas de les hores.
Durant la tarda, no s'ha de descartar que pugui caure alguna gota., aquesta possibilitat serà més elevada a la zona pirinenca, on podria plovisquejar.

El vent serà de component sud, al llarg de tot el dia, a uns 15/20 nusos., durant la nit de dissabte a diumenge, el vent podrà augmentar encara més d'intensitat.
Al mar, s'ha d'esperar un progressiu augment de l'onatge, amb marejol al matí, passant a maror a la tarda i forta maror a la nit, a tota la nostra zona.

La temperatura màxima es quedarà en els 12/14 cº, per tant, podrà ser més fresca que les darreres jornades.

Model WAM de vent en superfície. Observeu com avui dissabte el vent del sud serà el protagonista:



Per demà diumenge, tindrem una jornada assolellada, amb la presència d'algun nuvol passatger.

El vent serà de llebeig, sobretot a partir del migdia, on podria bufar a uns 10/15 nusos, amb fluctuacions en la intensitat.
Al mar, s'ha d'esperar maror generalitzada al llarg de tot el dia, amb mar de fons del sud.

La temperatura màxima arribarà als 16/17 cº i la mínima es quedarà entre els 10/12 cº.

Sembla que el temps estable ens voldrà acompanyar l'inici de la propera setmana, així i tot, existeix la possibilitat que a partir del dimecres poguem tenir una situació de xaloc o llevant, propiciada per una retirada de les altes pressions cap a l'est, amb la formació de noves borrasques al Mediterrani occidental, que ens portarien pluges abundants i una devallada de les temperatures.
Ho anirem seguint.