Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 24 de juliol del 2010

Butlletí climàtic del mes de juny



Segons el darrer butlletí climàtic , realitzat pel Servei Meteorològic de Catalunya,"El mes de juny de 2010 ha estat de normal a fred a gran part de Catalunya. Pel que fa a les precipitacions, ha estat un mes plujós o molt plujós a la meitat occidental del país. A la resta, el juny ha estat sec a extenses àrees del litoral i prelitoral de les demarcacions de Barcelona i Girona i a l’extrem sud del Principat, i fins i tot molt sec a la zona del Cap de Creus. El mes ha estat poc ventós amb tan sols un episodi que ha superat els 90 km/h, al nord de la comarca de l’Alt Empordà i a les parts més elevades del Pirineu"

Pel que fa a Palamós i a la major part del Baix Empordà (exceptuant els seu extrem sudoest), la temperatura mitjana ha estat d'uns 20 cº, això és entre -0,5 i -1 cº inferior a la mitjana climàtica, exceptuant la zona central i nord de la comarca on la temperatura s'ha mostrat dintre la mitjana.

Pel que fa a les precipitacions, els 12,2 mm. caiguts a Palamós durant el mes de juny, només representen el 40 % de la precipitació mitjana que hauria d'haver caigut, la qual es sitúa en 30 mm. A la resta del Baix Empordà, podem dir que en la seva meitat oriental ha plogut entre un 50/70 % de la precipitació mitjana, exceptuant punts del nordoest on ha plogut dintre de la mitjana climàtica.

Podem concloure, que el mes de juny a Palamós s'ha mostrat sec i fred.

Per més informació accedir al següent enllaç