Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 7 de juliol del 2010

Un llamp mata 17 ovelles al Pirineu de Lleida



Un llamp va matar dissabte passat a la matinada 17 ovelles d'un ramat de Lladorre, al Pallars Sobirà. En un primer moment el ramader va pensar que havia estat un atac de l’ós però els Agents Rurals en analitzar les restes de les ovelles mortes, han determinat que ha estat un llamp per la situació com han quedat els animals. Aquestes ovelles formaven part d’un ramat d'unes 140 ovelles, de les quals unes 70 encara estan desaparegudes. Virginia Lladós, ramadera, explica que no saben si les 70 que no han trobat estan vives en algun altre lloc o mortes en algun precipici. Les ovelles feia 15 dies que havien pujat a la muntanya de Lluri. De tota la ramada solament han pogut recuperar 50 animals.

L'alerta de les ovelles mortes la van donar els responsables del refugi de Certescan, situat al terme municipal de Tavascan, després de detectar tres caps de bèstiar que havien perduat la vida. Diumenge passat, els propietaris de la ramada van pujar a revisar el ramat i van trobar els disset exemplars morts. Tot seguit van avisar als agents rurals i després de portar a terme una investigació per determinar les causes de la mort han apuntat que hauria estat a conseqüència d'un llamp.

La ramadera propietària del ramat, Virgina Lladós, ha explicat que continua buscant les 70 ovelles que li falten, ja que de moment és tota una incògnita si encara estan vives en alguna altre punt d'aquesta zona de la muntanya de Lluri o si s'han precipitat per algun barranc i han mort.

Informació extreta de http://www.naciodigital.cat/diariforestal/